4 manieren om de buitenkant van je woning op te fleuren 14
Saved Read later
Deel dit bericht

4 manieren om de buitenkant van je woning op te fleuren

De laatste jaren is het een trend om de binnenkant van je woning aan te pakken en deze een makeover te geven. Hierdoor wordt het exterieur vaak vergeten. Maar niemand wil naar een saai en levenloos huis kijken. Als het gaat om het opknappen van de buitenkant van je huis, zijn er tal van trends die je kunt volgen. Of je nu op zoek bent naar een snelle oplossing of een grondige make-over; we geven je in dit artikel een aantal ideeën.

  1. Verlichting

Het toevoegen van wat buitenverlichting om je tuin op te fleuren is een eenvoudige manier om de uitstraling van je huis een boost te geven. Of je nu op zoek bent naar iets wat subtiel is of wanneer je een statement wil maken, er zijn genoeg opties die je helpen om de perfecte verlichte look te creëren.

Van sfeervolle lantaarnpalen die je in de voortuin kunt zetten tot aan een buitenlamp met moderne LED-lampen, die een ingebouwde bewegingssensor heeft. Of ga voor extra sfeer door te kiezen voor lichtslingers. Ook kun je kiezen voor buitenverlichting in looppaden. Dit voegt niet alleen extra sfeer toe, maar zorgt ook voor veiligheid als je in het donker thuiskomt. Door al deze mogelijkheden is er altijd wel iets wat bij jouw smaak en wensen past.

  1. Gevelreiniging
Bekijk ook:
Valkuilen bij het schilderen van houten gevelbekleding

Gevelreiniging is een belangrijke taak voor elke woning. Voor iedere situatie zijn er efficiënte en milieuvriendelijke manieren om gevels te reinigen. En het reinigen van de gevel heeft direct effect. Bekijk daarom eens foto’s van gevelreining voor en na. Op die manier zie je hoeveel verschil een schone gevel maakt. Daarnaast is het reinigen ook nog eens beter voor je woning. Het voorkomt scheuren in de muren, die veroorzaakt worden doordat de stenen poreus worden door door de vervuiling.

  1. Stucen of verven

Een andere manier om je gevel op te knappen is het stucen van je buitenmuur. Dit geeft vaak een mooie uitstraling en zorgt ook direct dat eventuele scheurtjes in de muren niet meer zichtbaar zijn. Let wel op dat je dit laat doen in de zomer. Er is dan minder kans op neerslag en ook is de luchtvochtigheid minder hoog. Als er neerslag is of de luchtvochtigheid hoog is, dan kan het stucwerk niet goed hechten.

Bekijk ook:
De containerwoning het huis van de toekomst?

Heb je al een gestucte muur, maar is nieuw stucwerk niet nodig? Kies dan voor een nieuw laagje verf. Je kunt kiezen voor een mooie witte muur, maar je kunt ook voor een trendy kleur kiezen. Kijk wel goed van te voren wat wel/niet mag qua kleur. Vaak moet het namelijk wel passen bij de woningen die in de buurt staan.

  1. Groen

Voeg een vleugje groen toe aan de gevel van je huis met planten. Of je nu een voortuin hebt die je wat meer uitstraling wil geven of als je geen voortuin hebt; er is voor elk wat wils. Zo kun je in de voortuin kiezen voor diverse, fleurige planten. Maar ook als je geen voortuin hebt kun je kiezen voor meer groen. Plant bijvoorbeeld een klimop tegen de gevel van je huis. Op die manier geniet je alsnog van groen!

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.