Saved Read later
Deel dit bericht

Kia werkt aan elektrische auto voor 2021

Kia is van plan in 2021 een High-Preformance elektrische auto op de markt te brengen. De auto zal waarschijnlijk een groot bereik hebben en super snel te laden zijn. Natuurlijk is het ook de bedoeling van Kia om de prijs toegankelijk te houden. De volledig elektrische auto is in lijn met het vernieuwen van de kijk op het automerk. Momenteel heeft het twee elektrische auto's in haar vloot namelijk de Kia Soul EV en de Kia Niro EV.

Pablo Martínez Masip van de productplanning van Kia beschreef de nieuwe auto als: “Een significante stap in het laten zien van onze kwaliteit op het gebied van elektrische auto's.”

Een basis voor het uiterlijk van de nieuwe elektrische Kia zou wel eens de Kia Imagine concept kunnen zijn. Een vier-deurs C-segment model wat zich ergens tussen een SUV/CUV bevind en een sedan. De nieuwe elektrische auto zal een soort blur tussen deze segment auto's worden.

Bekijk ook:
Ontdek de elektrische toppers van 2024: welke auto’s blinken uit?

Vanuit technisch perspectief is Kia aan het wachten op het nieuwe volledig elektrische platform voor alle Hyundai Motor Group merken (met waarschijnlijk input van Rimac). Dit is de reden dat de auto pas in 2021 op de markt zal komen.

Carlos Lahoz van Kia marketing zei over de 2021 elektrische auto: “De auto zal veel invloed hebben hoe de consument naar Kia als merk aankijkt. We willen een super-high preformance laten zien maar niet als A- of B-segment elektrische auto's, we willen iets anders.”

Kia gaat dus voor een high-preformance auto, de prijs echter zal onder die van andere merken zoals Tesla, BMW of Mercedes-Benz blijven. Het bereik waar Kia voor gaat is 500 km, dit met een nieuwe 800 V batterij systeem wat er voor zal zorgen dat de accu van 20% naar 80% opgeladen kan worden in slechts 20 minuten. Voor 2025 heeft het bedrijf laten weten 11 elektrische auto's in haar vloot te willen hebben.

Bekijk ook:
Toch geen zelfrijdende auto? Apple stelt release uit en verwachtingen bij

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.