in

Wat zijn de voor- en nadelen van een kunststof gietvloer

Steeds meer mensen besluiten te kiezen voor een kunststof gietvloer. Niet zo verwonderlijk overigens, want deze kunststof gietvloer is van de beste kwaliteit en kan letterlijk wel tegen een stootje. Niet voor niets is de kunststof gietvloer zeer geschikt voor niet alleen huizen, maar ook voor in winkelpanden en kantoren. Aan het kopen van een kunststof gietvloer kleven dan ook behoorlijk wat voordelen.

Kunststof gietvloer bestaat uit verschillende lagen en elke laag moet wel even indrogen

De kunststof gietvloer is nadrukkelijk in opmars. Het geeft een vaak erg modern en industriele uitstraling, terwijl de vloer ook altijd robuust aandoet. De kunststof gietvloer wordt gegoten en vervolgens naadloos met de hand aangebracht. Een kunststof gietvloer bestaat uit verschillende lagen en moet wel altijd eerst een periode indrogen, voor een volgende laag kan worden aangebracht. Uiteindelijk ontstaat een zeer sterke en duurzame vloer die gemakkelijk schoon te houden is en amper onderhoud behoeft.

Strak en egaal en de vloer kan eventueel antistatisch en antislip gemaakt worden

Met een kunststof gietvloer heb je een volledig naadloze vloer, een vloer die in vrijwel alle gevallen vochtwerend is. De vloer is bovendien erg hygiënisch en dus ook gemakkelijk schoon te houden. De vloer kent een lange levensduur en is prima te combineren met vloerverwarming. Ook de kunststof gietvloer is in diverse kleuren beschikbaar. Kies je voor een kunststof gietvloer, dan heb je een fraaie slijtvaste vloer liggen, een vloer die bovendien strak en egaal is en die eventueel antistatisch en antislip gemaakt kan worden. De vloer heeft een dermate dunne laag, dat je er gemakkelijk een nieuwe vloer overheen legt.

De vloer is dermate dun, dat je er gemakkelijk een nieuwe vloer overheen kunt leggen

Nadelen? Zoals elke vloer heeft de kunststof gietvloer ook nadelen. Zo is de vloer vaak ietsje duurder dan een andere vloer en kan de vloer soms behoorlijk hard worden. De vloer is op zich ook lastig te verwijderen. Daar staat echter tegenover dat door de dunne laag er gemakkelijk een nieuwe vloer overheen gelegd kan worden. Ook duurt het wel even voor je de vloer helemaal goed aangelegd hebt. De nadelen wegen echter niet op tegen de voordelen van de kunststof gietvloer. De gietvloer zoals hier beschreven is er in tal van verschillende uitvoeringen zoals beton cire, cementgebonden, betonlook, epoxy coating, epoxy vloer, mortex, PU en ook in wat men wel steentapijt noemt. Er is dus voldoende te kiezen als het om de kunststof gietvloer gaat. Wil jij nou zo een vloer aanschaffen? Dan doe je dit het best via https://www.gietvloer-gietvloeren.nl

Bekijk ook:
Dit zijn dé smart home trends van 2021

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Kia werkt aan elektrische auto voor 2021

      Ga voor een industriële uitstraling met een betonlook gietvloer