Dit waren de populairste autokleuren in 2021 11
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit waren de populairste autokleuren in 2021

Voor veel mensen is de kleur van een auto erg belangrijk, maar wat zijn nou de mooiste en meest geliefde autokleuren? Als je dat wilt weten moet je snel verder lezen, want in dit artikel zetten we de populairste autokleuren van 2021 voor je op een rij! Welke kleur heeft jouw droomauto?

Bij het auto kopen en auto verkopen – bijvoorbeeld via OSW – zat je in 2021 wel goed met een witte kleur, want dit was de populairste autokleur van het afgelopen jaar. Uit een onderzoek van Axalta – een leverancier van autolak – blijkt dat maar liefst 35 procent van de nieuwe auto's op de weg wit is. Ongeveer 21 procent van de auto's is daarbij effen wit, en 14 procent is parelwit.

Zwart was in 2021 ook een populaire kleur autokleur, want ongeveer 19 procent van het nieuwe wagenpark heeft op dit moment deze kleur. Grijs is de op twee na populairste autokleur, met een marktaandeel van ongeveer 19 procent. Van alle echte kleuren is blauw het populairste. Ongeveer 8 procent van de nieuwe auto's in 2021 was namelijk blauw.

Bekijk ook:
Elektrische auto private leasen: De voor- en nadelen op een rij

Neutrale kleuren populair

Autobezitters kozen in 2021 dus het liefste voor een vrij neutrale kleur. Samen hebben wit, zwart en grijs namelijk een marktaandeel van 73 procent. Tel daar zilver en blauw bij op, en je komt uit op een marktaandeel van 90 procent.

Bijzondere kleuren waren dus niet geliefd in 2021. Zo koos slechts 1 procent van de autokopers voor een auto met een gele of gouden kleur. Daarnaast koos ook 1 procent van de kopers voor een groene auto. De kleur bruin deed het vorig jaar iets beter, met een marktaandeel van 3 procent. Tevens was ongeveer 5 procent van de nieuwe auto's rood.

Dit waren de populairste autokleuren in 2021 14

Populairste autokleuren in Europa

Verrassend genoeg hebben we in Europa net iets andere voorkeuren op het gebied van autokleuren, in verhouding met de rest van de wereld. Zo is in ons werelddeel namelijk de grijze auto het aller populairst. Dat is best bijzonder, want in zowel Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Rusland, Afrika, Azië, China, Japan, Zuid-Korea en India is de witte auto het meest geliefd.

In Europa is de grijze auto dus favoriet, want ongeveer 27 procent van alle nieuwe auto's had deze kleur. Wit doet het overigens ook gewoon heel goed in ons deel van de wereld, want zo'n 23 procent van alle nieuwe auto's was wit. Zwart claimt ook de derde plek in Europa, met een marktaandeel van ongeveer 22 procent.

Bekijk ook:
Formule 1 Grand Prix update race van Brazilië

Dit waren de populairste autokleuren in 2021 15

Populairste autokleuren in Nederland

In Nederland zijn we – net zoals in Europa – ook zeer gecharmeerd van de grijze auto's. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek was grijs in 2019 namelijk dominant onder de Nederlandse personenauto's. Ongeveer 34 procent van de auto's was destijds grijs.

Zwart en blauw zijn de twee andere autokleuren die het goed doen in ons land. Uit de cijfers van het CBS blijkt namelijk dat in 2019 ongeveer 24 procent van de auto's hier zwart is. En dat ruim 15 procent van de auto's blauw is.

In Nederland is de witte autokleur dus veel minder populair dan in Europa en de rest van de wereld. Slechts 10 procent van de Nederlandse personenauto's is namelijk wit. Dit is daarmee de op drie na populairste autokleur in ons land.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

One Comment

  1. Vorpra Reply

    Je zou denken dat er beperkte kleuropties voor auto’s zijn, maar het is niet de waarheid. Veel mensen zijn tevreden met de auto en maken zich niet echt druk over de kleur.

    Bedankt voor het delen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.