kosten vervangen accu elektrische auto
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit bedrag ben je kwijt als je de accu van je elektrische auto moet vervangen

Een elektrische auto is een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor een auto op brandstof. Sinds de opkomst van dergelijke auto’s staat er in bijna elke straat in Nederland wel een bolide aan een laadpaal. De accu’s van deze auto’s gaan een hele tijd mee, maar wat als je deze moet vervangen? De accu van een brandstofauto is zeer betaalbaar, maar dat ligt in het geval van een elektrische auto wel anders.

Accu van een elektrische auto

Over het algemeen zijn de accu’s van elektrische auto’s ontworpen om een paar ton mee te gaan of zeker twintig jaar. Veel fabrikanten geven een ‘gratis omwissel garantie' als de accu binnen een bepaald aantal gereden kilometers of jaar kapot gaat. Toyota biedt bijvoorbeeld voor de Lexus UX 300e een garantie van tien jaar, evenals Mercedes-Benz. Laatstgenoemde heeft hier wel een beperking van 250.000 gereden kilometers bij.

Het bekendste merk – Tesla – is opvallend stil als het gaat om de prijzen voor het vervangen van de accu van hun elektrische auto’s. Audi, Fiat en Opel publiceren ook geen prijzen. Er zijn echter wel autofabrikanten die wat transparanter zijn als het gaat over de kosten van het vervangen van een accu. De prijzen kunnen fluctueren, dat heeft ook met inflatie te maken, maar ondanks dat hebben we van een aantal automerken de prijzen weten te achterhalen.

Bekijk ook:
Occasion op afbetaling kopen: De beste tips en adviezen

elektrische auto accu

Dit kost het vervangen van een accu

De prijzen zijn schrikbarend hoog. Laten we beginnen bij het meest transparante merk in dit geval: Mercedes-Benz. Een accupakket voor de EQA kost ruim 15.000 euro. De voorwaarde is wel dat de oude accu dan moet worden ingeleverd. Vervolgens kijken we naar de prijs van het vervangen van de accu van de Honda e, daar betaal je 7283 euro voor. Als je een Dacia Spring hebt, dan mag je voor een accupakket 6770 euro neertellen en voor de accu van een Renault Zoe betaal je 9000 euro per stuk.

De prijzen verschillen dus heel erg per automerk. Je betaalt gemiddeld voor het vervangen van een accu tussen de 5000 en 15000 euro. Maak je maar geen zorgen, er zijn maar weinig gevallen bekend waarbij een accu daadwerkelijk kort na aankoop moest worden vervangen. De meeste gaan heel lang mee. Een voorbeeld hiervan is de Tesla Model S, die als taxi in Amsterdam wordt gebruikt. Na vele honderdduizenden kilometers loopt deze elektrische auto nog steeds als een zonnetje.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

350

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.