Sandalen van Steve Jobs geveild voor hoog bedrag
Saved Read later
Deel dit bericht

Sandalen van Steve Jobs geveild voor dit bizarre bedrag

In veilinghuizen kom je de bijzonderste en gekste dingen tegen. Voor wie denkt dat veilinghuizen alleen schilderijen en vazen veilt, die heeft het mis. Zo worden  kledingitems of kostuums van bekende mensen regelmatig voor duizenden euro’s verkocht. Een veilinghuis in de Verenigde Staten veilde een heel bijzonder exemplaar. Het ging namelijk om de sandalen van Steve Jobs en deze werden voor een hoog bedrag verkocht.

Bekende voetafdruk

In totaal hebben de sandalen van Steve Jobs meer dan 200.000 dollar opgeleverd. Zo veel? Ja, echt waar. Gezien de hoogte van het bedrag zou je zeggen dat de sandalen over een bijzonder of merkwaardig detail beschikken. Nou, dat is zeker het geval.

De sandalen zijn van het merk Birkenstock en de voetafdrukken van Jobs zelf zijn er nog duidelijk in terug te zien. Hoogstwaarschijnlijk heeft dit aspect de hoogte van het bedrag bepaald. Ook het veilinghuis zelf zag de hoogte van het bedrag klaarblijkelijk niet aankomen, want de sandalen werden op nog geen ton geschat. De veiling heeft dus een verassende wending gekregen.

Bekijk ook:
In deze moderne landen komen nog steeds kinderhuwelijken voor

Iedereen is natuurlijk razend benieuwd naar de koper en naar waar de sandalen uiteindelijk terecht komen. Maar helaas, dat is niet bekend gemaakt.

Over Steve Jobs

Misschien heb je nog nooit van de man gehoord. Toch is Steve Jobs zowel binnen als buiten de Verenigde Staten een grote naam. Jobs is namelijk het brein en oprichter van Apple. In 1976 richtte hij Apple op en later in zijn leven nam hij ook andere merken over – waaronder Disney.

Steve werd niet alleen het gezicht van Apple, maar creëerde eveneens bekendheid door zijn persoonlijke speeches en geheel eigen uitspraken.

In 2011 overleed Jobs aan de gevolgen van alvleesklierkanker. 2 jaar daarvoor gaf Steve aan problemen met zijn gezondheid te hebben, maar besloot toch om zijn werkzaamheden terug op te pakken. Steve Jobs is 56 jaar geworden en overleed in Californië, de Verenigde Staten.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.