Rijbewijs kwijt door corona? Het gebeurt steeds vaker 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Rijbewijs kwijt door corona? Het gebeurt steeds vaker

Tsja. Daar sta je even van te kijken. Steeds meer mensen raken hun rijbewijs kwijt door corona. Het is echt waar. Het is natuurlijk niet zo dat je rijbewijs wordt afgepakt op het moment dat je je niet aan de coronaregels houdt. Dat zou écht nergens op slaan. Daarnaast is het ook niet zo dat je rijbewijs verloopt ten tijde van corona. Maar het feit blijft wel dat steeds meer mensen hun rijbewijs kwijt raken.

Verlaging maximumsnelheid

Het is al even geleden. Maar de verlaging van de maximumsnelheid op de Nederlandse snelwegen is gewoon nog steeds actief. Daarom mag je op de snelweg tussen 6:00 uur en 19:00 uur nergens harder dan 100 kilometer per uur. Buiten deze tijden zijn er stukken waar je 120 mag rijden, maar ook zeker niet overal.

Het is toch rustig op de weg

Doordat iedereen keihard thuis aan het werk is, is het nou eenmaal een stuk rustiger op de weg. En dat zorgt ervoor dat we toch massaal onze rijbewijzen aan het kwijt raken zijn. Want we gaan met z'n allen ineens toch ietsjes te hard rijden. Of nou ja, ietsjes. 50 kilometer per uur inclusief de wettelijke aftrek is toch wel iets meer dan ietsjes. Het is gewoon veel te hard.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

1100 mensen zonder rijbewijs

Nu het land weer langzaamaan verder van het slot gaat wordt het natuurlijk drukker op de weg. Dat betekent dat de cijfers die op dit moment worden behaald niet echt representatief meer zijn. Maar in de eerste drie weken van de intelligente lockdown raakten meer dan 1100 mensen hun rijbewijs kwijt. Op basis van informatie is de politie absoluut niet meer gaan controleren op snelheid nu het zo rustig is. Mensen rijden gewoon een stuk harder.

Het is nooit veilig om zo hard te rijden

Aangezien een rijbewijs echt niet zomaar ingenomen wordt, betekend dit dat er wel echt te hard gereden wordt. De oorzaak is niet bekend. Maar het lijkt erop dat mensen het “wel veilig” vinden om zo hard te rijden. Er was immers toch niet veel verkeer op de weg. Dan kun je het gaspedaal ook wel een keertje flink intrappen.

Daarnaast kan een andere oorzaak zijn dat de maximumsnelheid op de snelweg is teruggeschroefd naar 100 kilometer per uur. Waar je eerder twintig kilometer per uur te hard reed is dat nu ineens vijftig kilometer per uur. Feit blijft dat de regels er niet voor niets zijn. Daarnaast is het, door de verlaging van de maximumsnelheid, ook nog eens een stuk gevaarlijker om op dergelijke snelheden in te gaan halen.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Bekijk ook:

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.