in ,

Nederland verzuipt: regenoverlast in beeld

Paraplu, iemand?

De laatste weken was het vooral heel warm in Nederland. Echt. Heel. Erg. Warm. Maar, we hadden niet alleen overlast van de warmte. Ook de regen zorgde deze maand voor flink wat problemen in ons land. Dumpert maakte een compilatie van heel wat bijzondere filmpjes, en dat zorgt voor vermakelijke en soms ook sneue beelden. 

Op de beelden die Dumpert verzamelde zijn de gevolgen van de flinke regenbuien goed te zien. Sommige Nederlanders kunnen er duidelijk van genieten. Zo zie je meerdere mensen de straat gebruiken als een groot zwembad, en kinderen naast de weg staan om door auto’s nat te worden gesproeid. Andere mensen zullen ongetwijfeld wat minder vrolijk hebben gereageerd op de plensbuien. En geef ze ongelijk; want het is natuurlijk geen pretje als je wc in een actieve geiser verandert.

Ondanks al die regen van de afgelopen tijd is er in Nederland nog steeds sprake van een droog jaar. We beleven voor het derde jaar op rij een periode met hoge temperaturen en weinig regen. Ook dit jaar behoort daarom tot een van de droogste jaren aller tijden.

Bekijk ook:
Is het heelal ontworpen voor leven?

Nieuwsgierig naar hoe droog of nat jouw woonplaats is? De Volkskrant geeft een overzicht op een kaart:

De komende dagen hoeven we ons geen zorgen meer te maken over de warmte. Wel worden er meerdere buien verwacht. Het is dan te hopen dat die niet zo extreem zullen zijn als de regen van bovenstaande beelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.