Nederland verzuipt: regenoverlast in beeld 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Nederland verzuipt: regenoverlast in beeld

De laatste weken was het vooral heel warm in Nederland. Echt. Heel. Erg. Warm. Maar, we hadden niet alleen overlast van de warmte. Ook de regen zorgde deze maand voor flink wat problemen in ons land. Dumpert maakte een compilatie van heel wat bijzondere filmpjes, en dat zorgt voor vermakelijke en soms ook sneue beelden. 

Op de beelden die Dumpert verzamelde zijn de gevolgen van de flinke regenbuien goed te zien. Sommige Nederlanders kunnen er duidelijk van genieten. Zo zie je meerdere mensen de straat gebruiken als een groot zwembad, en kinderen naast de weg staan om door auto's nat te worden gesproeid. Andere mensen zullen ongetwijfeld wat minder vrolijk hebben gereageerd op de plensbuien. En geef ze ongelijk; want het is natuurlijk geen pretje als je wc in een actieve geiser verandert.

Ondanks al die regen van de afgelopen tijd is er in Nederland nog steeds sprake van een droog jaar. We beleven voor het derde jaar op rij een periode met hoge temperaturen en weinig regen. Ook dit jaar behoort daarom tot een van de droogste jaren aller tijden.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

Nieuwsgierig naar hoe droog of nat jouw woonplaats is? De Volkskrant geeft een overzicht op een kaart:

De komende dagen hoeven we ons geen zorgen meer te maken over de warmte. Wel worden er meerdere buien verwacht. Het is dan te hopen dat die niet zo extreem zullen zijn als de regen van bovenstaande beelden.

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.