Man sterft nadat hij in 10 minuten een hele fles Coca Cola leegdrinkt 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Man sterft nadat hij in 10 minuten een hele fles Coca Cola leegdrinkt

Is het drinken van (veel) Coca Cola gevaarlijk? Je zou het bijna gaan geloven als je het laatste nieuws in China hebt gevolgd. Een 22-jarige man is daar deze week overleden nadat hij binnen tien minuten een 1,5 liter Coca Cola fles had leeggedronken. Volgens de dokters is de jongeman gestorven door een gasophoping in zijn lichaam, waardoor hij niet meer genoeg zuurstof kreeg. 

We hebben allemaal eens dorst gehad, maar kan je het voorstellen dat je een anderhalve liter cola binnen een paar minuten opdrinkt? Dat kan je misschien maar beter niet proberen, want dat is precies wat de overleden man uit China had gedaan. Tijdens een warme dag had hij zoveel dorst, dat hij besloot om dit te lessen met het drinken van veel cola. Dat was dus geen geweldig plan, want na een aantal uur kreeg hij opeens veel fysieke gezondheidsklachten.

De man besloot daarom naar het ziekenhuis te gaan en daar ging zijn gezondheid al gauw nog verder achteruit. Hij klaagde over ernstige pijnen en had tevens een opgezwollen maag, een verhoogde hartslag, een lage bloeddruk en een onregelmatige ademhaling. Niet ideaal dus!

De specialisten uit het ziekenhuis namen daarom het besluit om een CT-scan uit te voeren. Hieruit werd duidelijk dat de man veel te veel gas in zijn darmen had. De artsen probeerden dit te verhelpen met medicijnen, maar de hulp kwam helaas te laat. De man ging steeds verder achteruit en binnen een dag was hij gestorven.

Bekijk ook:
Smaaktest: Wat drink je liever?

Is Cola gevaarlijk voor je?

De behandelende artsen van de 22-jarige man meldden dat hij is gestorven door een gasophoping in zijn lichaam. Dit heeft tot veel leverschade geleid, waardoor het orgaan geen zuurstof meer kon opnemen. De beschuldigende vinger werd in eerste instantie al snel gewezen naar Coca Cola, maar waarschijnlijk is dit niet de echte boosdoener geweest in dit tragische verhaal.

Zo stelt de Britse professor Nathan Davies dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de jongeman is gestorven door het drinken van veel Cola binnen een korte tijd. Hij vindt dat er meer onderzoek gedaan moet worden naar de doodsoorzaak, maar vermoedt zelf dat een bacteriële infectie de oorzaak is geweest. Overigens kan de grote hoeveelheid Cola de situatie wellicht hebben verergerd volgens Davies, maar dat zou nooit een erg groot effect hebben gehad.

Professor Davies heeft daarom geruststellend nieuws voor alle fans van Coca Cola; het drankje kan je gewoon drinken zonder dat je bang hoeft te zijn voor fatale gevolgen. Wel stelt hij dat het drinken van (veel) Cola niet bepaald gezond voor je is, want het blijft natuurlijk onder meer slecht voor je tanden en bevat veel suiker.

Aanvullend

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.