stilste kamer ter wereld

In de stilste kamer ter wereld wordt je gek van alle geluiden

0 Shares

Even wat stilte. Niets om je heen. Gewoon jij en de stilte. Dat is wat velen mensen graag zouden willen als je het hen vraagt, maar klopt dat wel helemaal? De stilste kamer ter wereld ligt in Orfield Laboratories in de Verenigde Staten. Er wordt gezegd dat je hier niet langer dan één uur kunt zitten voordat je gek wordt van de zogenaamde stilte. We zeggen zogenaamde stilte omdat je eigenlijk gek wordt van alle geluiden die je hoort.

Stilste kamer ter wereld

De stilste kamer ter wereld absorbeert 99.99% van het geluid dankzij 3,3 meter dikke akoestische wiggen van glasvezel, dubbele wanden van geïsoleerd staal en één meter dik beton. Wanneer je in deze kamer staat wordt het duidelijk dat je eigenlijk nog nooit échte stilte hebt ervaren. Bij het sluiten van de deuren ervaar je eigenlijk al een enge stilte die je nog nooit eerder gehoord hebt. Geen verkeer, geen mensen buiten, en zelfs je eigen echo’s worden gedempt.

Ultieme stilte

Zulke stilte is goud waard zou je zeggen. Even niets om je heen en écht van de stilte genieten. Het klopt inderdaad dat het in het begin écht wel even lekker kan zijn, maar wanneer je hier langer dan een paar minuten spendeert kan het toch wel misselijkmakend zijn. Bij het bezoeken van de kamer moeten de gasten gaan zitten omdat zij door de unieke ervaring gedesoriënteerd kunnen worden.

Wat die mensen dan precies zo beroerd maakt? Hunzelf.

De oren passen zichzelf automatisch aan. Er wordt dan ook geadviseerd om een week van tevoren harde geluiden te mijden. Tijdens het bezoek aan de echovrije kamer wordt je je langzaam maar zeker bewust van allerlei geluiden die je eerder niet kon horen. Zo begin je bijvoorbeeld het bloed te horen wat door je lichaam heen stroomt, hoor je het speeksel in je mond, de manier waarop je gewrichten bewegen, en sommigen kunnen zelfs hun eigen hartslag horen in hun borstkas. Benieuwd hoe dit eruit ziet en klinkt? Bekijk de filmpjes op deze pagina maar eens!

Kun je zelf de stilste kamer ter wereld bezoeken

Ik hoor alle moeders nu in koor vragen of het mogelijk is om deze kamer voor zichzelf te boeken, al is het maar een kwartiertje. Het goede nieuws is dat het mogelijk is om een echovrije kamer voor jezelf te boeken. Het prijskaartje is echter wel duur, maar als ik mijn mede-moeders ken dan is stilte onbetaalbaar. Je kunt een tour van de kamer en de rest van de studio krijgen voor $125 per persoon, met een minimumbedrag van $250. De tijd die je dan in de stilste kamer ter wereld spendeert is echter wel minimaal. Er is ook de mogelijkheid om de Orfield Challenge te doen. Hiermee kun je jouw tijd in de kamer laten vastleggen om te kijken hoe lang je het vol kan houden.

Voor één uur in de echovrije kamer middels de Orfield Challenge betaal je $600, ongeacht of je het uur inderdaad weet te doorstaan of niet. Je kunt ook langere sessies boeken in tijdsblokken van één uur. Op het moment van schrijven staat het record op 2 uur, zowel met lichten aan als uit.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.