Horror: Amerikaan vergiftigt daklozen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Horror: Amerikaan vergiftigt daklozen

Wie aan Los Angeles denkt, ziet een prachtige stad voor zich met een heerlijk klimaat. L.A. Is de stad van Hollywood, kapitale villa’s en luxe winkels. Maar er is ook een ander Los Angeles. Procentueel zijn er hier meer daklozen dan waar dan ook in de VS.

Vandaag de dag zijn er 60.000 inwoners van de stad die letterlijk geen dak boven hun hoofd hebben en op straat moeten slapen. Het stadsbestuur probeert het probleem op te lossen, maar soms is dat dweilen met de kraan open. In een periode dat voor 20.000 daklozen een woning werd gevonden, was het aantal nieuwe daklozen nog groter.

De maatschappij in de Verenigde Staten is anders dan wij in Nederland gewend zijn. Wie zijn baan verkiest, kan zijn woning vaak niet meer betalen en dan is er in een aantal gevallen geen andere oplossing meer dan op straat te gaan. Daarnaast hebben veel daklozen ook een alcoholprobleem en dat maakt ze kwetsbaar.

Een eetwedstrijd met pittige gerechten

De 38-jarige verdachte haalde de daklozen over om mee te doen aan een eetwedstrijd met extra pittige gerechten. Daarvoor werd een kleine beloning aangeboden in de vorm van geld en/of drank. De slachtoffers wisten niet dat het eten de meest pittige peper bevatte die bekend is. De scherpte hiervan is zelfs twee maal zo sterk als pepperspray.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Het resultaat was dan ook dat wie meedeed aan de ‘eetwedstrijd’ verschrikkelijk ziek werd. Dat lijden werd door de verdachte voor zijn eigen plezier gefilmd. Acht daklozen moesten in het ziekenhuis worden opgenomen voor een behandeling omdat ze anders het er niet levend zouden hebben afgebracht. De verdachte zal dan ook 8 gevallen van vergiftiging ten laste worden gelegd.

De maximum straf die hem opgelegd kan worden op basis daarvan is 19 jaar gevangenisstraf. De politie in L.A. meldde in het verslag dat er ook een minderjarige betrokken was in deze kwestie, maar dat is niet nader toegelicht.

Horror: Amerikaan vergiftigt daklozen 14

Eerdere incidenten

Deze kwestie in L.A. Is niet het eerste of meest ernstige in de VS. Vorig jaar werden in New York vier daklozen doodgeslagen toen ze de nacht op straat doorbrachten. De dader, die geestelijk verward was, sloeg er met een ijzeren pijp op los. Een toevallige voorbijganger merkte het eerste slachtoffer op en de politie kon het spoor volgen via de andere doden. Een vijfde dakloze kon worden gered en overleefde zijn verwondingen. De dader kon geen verklaring geven voor zijn daad en werd onder behandeling gesteld van psychiaters.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

In alle grote wereldsteden is het probleem bekend dat niet iedereen huisvesting kan vinden. Parijs is een van de steden waar een groot aantal daklozen zich ophouden. Ook hier is het niet altijd zonder risico. Via filmpjes op YouTube werd de Franse politie gewaarschuwd dat een groep jongeren opnamen maakte van daklozen die gratis gebak kregen. In plaats van slagroom werd echter scheerschuim gebruikt. Het gebrek aan respect wat uit deze acties blijkt, is helaas blijkbaar een teken van deze tijd en niet meer als incidenteel te bestempelen.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.