Erasmus MC
Saved Read later
Deel dit bericht

Erasmus MC-schutter Fouad L. schoot eerder op vissen

De verdachte van de schietpartij op het Erasmus MC heeft een lange geschiedenis van psychotisch en sadistisch gedrag. Het OM had het ziekenhuis eerder gewaarschuwd voor het gedrag van Fouad L. Vooral dieren vielen ten prooi aan zijn zieke gedrag. De geneeskundestudent is vaker met politie en justitie in aanraking geweest. Zij hebben hun zorgen geuit bij het Erasmus MC, die daarop overwoog om zijn diploma basisarts niet te verstrekken.

Verdachte schietpartij Erasmus MC

Het gestoorde gedrag van Fouad L. zorgde er in het verleden vaker voor dat hij met politie en justitie in aanraking kwam. De lijst is lang, vooral dierenmishandeling loopt als een rode draad door zijn strafblad. Zo zou hij onder invloed van een liter sterke drank een konijn dusdanig hebben geschopt dat de dierenarts deze moest laten inslapen. Hij schoot ook met een kruisboog op duiven. Zijn buurvrouw belde destijds de politie, die Fouad L. stomdronken op de bank aantrof.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

Het eerste incident dat terug is te vinden in het systeem van de politie is ook een geval van dierenmishandeling in 2018. Fouad L. schoot toen met een kruisboog op vissen. In het rapport van het OM staat te lezen dat ‘hij het probleem niet ziet, want vissen hebben toch geen gevoel’. Al deze gevallen baarde het OM zorgen, vooral vanwege het feit dat hij een opleiding geneeskunde deed bij het Erasmus MC. Hij zou een ernstig gevaar voor de maatschappij kunnen zijn.

Erasmus MC Fouad L

Fouad L. schoot drie mensen neer

De bovenstaande feiten zouden de reden voor de geweldsexplosie kunnen zijn waarbij gisteren drie mensen om het leven kwamen. De buurvrouw die de politie had gebeld, het Erasmus MC die zijn diploma basisarts niet wilde verstrekken, en wie weet wat er nog meer voor frustraties in het hoofd van deze gestoorde moordenaar omging. Feit is wel dat hij het leven van drie mensen heeft beëindigd, waaronder dat van een meisje van 14 jaar.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Fouad L. zit vast. Nederland is in diepe rouw, want dit soort extreem geweld maakt een diepe indruk op onze samenleving. Er wordt langzaam meer bekend over de toedracht van de geweldsexplosie, maar de verhoren van de politie zijn nog niet afgerond, dus het blijft enigszins speculeren. Dat het helemaal fout zit in het hoofd van de verdachte mag overduidelijk zijn. Het Openbaar Ministerie heeft het Erasmus MC met recht gewaarschuwd voor dit figuur, maar helaas heeft dat geen enkele zin gehad.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

982

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.