Bestaan deze beroepen echt? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Bestaan deze beroepen echt?

Aan de slag gaan als een kantoormedewerker die juridische stukken moet verifiëren lijkt iets wat gangbaar is binnen de arbeidssector. Toch komen we een paar beroepen tegen waarbij je jezelf wel afvraagt of zo'n functie echt bestaat. Het lijkt allemaal op een verzonnen verhaal, maar een beroep als treinduwer bestaat echt. Een treinduwer is maar een van de vele bizarre beroepen die er bestaan. We zetten voor jou een paar beroepen op een rij waarbij je wenkbrauwen zeker zullen fronsen. Wie weet kun jij dan ook aan de slag!

Treinduwer

Over een treinduwer hebben we het al gehad maar die functie bestaat echt in Japan. Binnen de Japanse maatschappij wordt er vanuit een andere invalshoek gekeken naar het begrip “vol”. Aan de andere kant is het een bekend gegeven dat de gemiddelde Japanner, zich niet vaak te laat aanmeld op de werkvloer. Maar in Japan is er sprake van overvolle treinen, die elke ochtend arbeiders naar het werk moeten vervoeren. De treinduwer moet ervoor zorgen dat het instapproces in de trein zo vlot mogelijk verloopt. Daarbij moet een treinduwer wat kracht kunnen uitoefenen om zoveel mogelijk passagiers in de trein te laten meereizen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

Hondenvoerproever

Een hondervoerproever is iemand die betaald wordt om honden of kattenvoer te proeven. In het Engels praten ze over een “Senior Food Technologist”. Een hondevoerprover moet vooral voor zijn ademhaling oppassen, die door het proeven van te veel honden- of kattenvoer, een eigenaardige geur kan krijgen. Een hondenvoerproever kan om verschillende redenen worden ingehuurd. Maar wat de reden ook mag zijn, het komt erop neer dat er geproefd wordt in het belang van een Hond of een Kat…moet allemaal kunnen toch?

Matrasspringer

Een Matrasspringer springt letterlijk op een matras om het te laten “testen” in hoeverre het comfortabel aanvoelt. Er is wel een voorwaarde aan dit beroep gekoppeld en dat is dat er in de meeste gevallen, de matrassen die getest worden boven de drieduizend euro liggen… Het kan misschien als een grap klinken, maar matrasspringers nemen hun werk heel erg serieus en kunnen door hun vaardigheden goed uitmaken of een matras wel of niet deugt.

Bekijk ook:
De veelgemaakte fouten bij het kiezen van kerstlampjes en verlichting

Schaamhaarkapper

Stel je nou eens voor dat je je schaamhaar op een aparte manier wil “scheren”. Een mooie tekening of een leuk figuurtje boven je kruis? Dat kan allemaal werkelijkheid worden door een bezoek te brengen aan een schaamhaarkapper. Een schaamhaarkapper is gespecialiseerd in het knippen van schaamhaar. Wel is het zo dat een “knipbeurt” bij een schaamhaarkapper wat meer kost dan een reguliere knipbeurt van je haar op je hoofd. Er komen namelijk meer aspecten bij kijken, zoals het hygiënisch aspect dat door een schaamhaarkapper goed in de gaten gehouden wordt. Zit jij met het idee om een mooie “kapsel” voor je kruis te laten plaatsen dan is het zeker een goed moment om een bezoek aan de schaamhaarkapper te overwegen.

Deze vier beroepen geven een perfecte weergave van het gezegde….”Iedereen met zijn eigen specialiteit”…. Gelukkig is dat het geval!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.