Zo kies je de juiste zakelijke financiering 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo kies je de juiste zakelijke financiering

Als ondernemer heb je vandaag de dag verschillende manieren om bedrijfsmiddelen te financieren. Beschik je over veel eigen vermogen? Dan bestaat de kans dat je een nieuwe machine of uitbreiding van jouw bedrijf uit eigen zak betaalt. Helaas is dit niet voor iedere ondernemer mogelijk. Geldt dit ook voor jou? Denk dan niet dat je eerst voldoende geld bij elkaar moet sparen. Nee, want je kunt bedrijfsmiddelen namelijk ook financieren met behulp van een zakelijke financiering. Voor wat betreft een zakelijke financiering heb je vandaag de dag verschillende mogelijkheden. Twijfel je wat in jouw situatie de beste financiering is? Wij helpen je in deze tekst een keuze te maken.

1. Zakelijke lening
Wanneer we het hebben over een financiering denken veel mensen aan een lening. Je kunt niet alleen een persoonlijke lening afsluiten, maar ook een zakelijke lening. Kies je voor deze vorm van zakelijk financieren? Dan dien je allereerst een aanvraag in. Hiervoor kun je bij een geldverstrekker langs gaan, maar je kunt jouw aanvraag ook online indienen. Voordat jouw keuze op een zakelijke lening valt, wil je waarschijnlijk eerst weten hoe deze financiering in elkaar zit.

Bekijk ook:
Recruitment moet niet onder HR worden geschaard

Bij een zakelijke lening ontvang je het volledige bedrag dat je wilt lenen direct op jouw rekening. Hierdoor kun je er onmiddellijk de gewenste aankoop mee doen. Dit maakt dat deze zakelijke financiering vooral geschikt is voor langlopende investeringen. Een zakelijke lening heeft doorgaans een looptijd van maximaal 5 jaar. Je lost de lening af door maandelijks een deel van het geld, inclusief rente, terug te betalen. Als je dit keurig doet, los je een zakelijke lening zonder problemen af voor het einde van de looptijd.

2. Zakelijk krediet
Een zakelijke lening is vooral geschikt voor langlopende investeringen. Ben je niet van plan om zo’n investering te doen, maar heb je op de korte termijn geld nodig? Dan is zakelijk krediet waarschijnlijk een betere optie. Met zakelijk krediet los je namelijk een tijdelijk tekort aan liquide middelen op en betaal je de dagelijkse uitgaven van jouw bedrijf. Mede hierdoor staat dit krediet ook wel bekend als een werkkapitaalfinanciering.

Zakelijk krediet heeft niet alleen een ander doel, maar is ook anders van opzet. Zo wordt het geld niet op jouw rekening gestort als je kiest voor deze financieringsvorm. Zakelijk krediet wordt namelijk voor jou klaargezet door de geldverstrekker. Als het geld eenmaal klaarstaat, kun je hier vrij uit opnemen. Je bepaalt zelf wanneer je geld opneemt en hoeveel. Bijkomend voordeel is dat je alleen rente betaalt over het bedrag dat je opneemt. Bovendien kun je het bedrag dat je aflost weer opnemen. Wil je zakelijk krediet aanvragen? Klik hier en dien vandaag nog een aanvraag in.

Bekijk ook:
Het verrassende leven van kerstpakketten leveranciers na december

3. Zakelijke lease
Ben je geen fan van een zakelijke lening of zakelijk krediet? Denk dan niet dat je geen financiering voor een bedrijfsmiddel kunt vinden. Nee, want je kunt tegenwoordig namelijk ook bedrijfsmiddelen leasen. Middels deze financieringsvorm kun je onder meer investeren in machines, auto’s, bussen, apparaten en tal van andere bedrijfsmiddelen. Grote voordeel van zakelijk leasen ten opzichte van een zakelijke lening of zakelijk krediet is dat er vaak geen inbreng van eigen geld nodig is. Is dit wel het geval? Dan gaat het vaak maar om een minimaal bedrag. Net als bij de financieringsvormen die we hierboven uitlichtten betaal je ook bij zakelijke lease iedere maand een afgesproken bedrag.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

887

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.