Welke zakelijke mobiliteitstrends moeten ondernemers kennen? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Welke zakelijke mobiliteitstrends moeten ondernemers kennen?

Ondernemers focussen zich steeds meer op hun mobiliteitsbeleid. Er zijn dan ook een aantal trends waarmee ze rekening moeten houden. Waarom wordt mobiliteitsbeleid steeds belangrijker? Dat komt voornamelijk doordat steeds meer mensen nu vanuit thuis werken, omdat er betere (en milieuvriendelijke) manieren zijn om te reizen en we hiermee dus ook kansen zijn om onze CO-2 uitstoot te verminderen. Zo kunnen elektrische rijders bijvoorbeeld zonder abonnement laadpas bemachtigen om hun auto’s op te laden. De mobiliteit is dus aan het veranderen en wij hebben de laatste trends op een rijtje gezet.

Medewerkers vragen om flexibiliteit

Het is niet meer zo makkelijk om toptalent aan te trekken, en het is nog lastiger om ze vervolgens te behouden. Werknemers zijn dus echt op zoek naar meer flexibiliteit. Het is niet meer zo makkelijk om medewerkers te lokken met een leaseauto van de zaak. Ze willen namelijk meer en meer opties om milieuvriendelijk te reizen. Het kan voor werkgevers dan ook slim zijn om een soort van duurzaam mobiliteitsbudget aan te bieden in plaats van zo'n leaseauto. Op die manier kunnen werknemers zelf bepalen hoe ze willen reizen. Dit kan natuurlijk met een auto van de zaak, maar ook met de fiets, trein of taxi. Zo hebben medewerkers meer vrijheid en kan het tevens kosten besparen voor het bedrijf.

Bekijk ook:
Optimaliseer jouw netwerkervaring: Het belang van visitekaartjes met QR code

De vaste reiskostenvergoeding verdwijnt

Thuiswerken wordt steeds populairder, en dat heeft ook invloed op hoe bedrijven reiskosten vergoeden. Steeds meer bedrijven geven een vergoeding op basis van de werkelijke reizen die ze maken. Het bemachtigen van laadpaal voor thuiswerkers die af en toe zakelijk rijden is tevens een mooi initiatief. Dit is anders dan hoe het eerst in zijn werk ging, want vroeger kreeg je een vast bedrag per maand. Het is interessant om te zien dat sommige werkgevers hogere vergoedingen bieden aan medewerkers die kiezen voor een groener vervoer, zoals met de fiets. Hier zou jij als ondernemer ook op kunnen inspelen!

Steeds meer mensen wonen en werken in de stad

Steeds meer mensen trekken naar de steden om te wonen en werken, ook in Nederland. Dit heeft dus invloed op hoe we ons van A naar B verplaatsen. In steden is het bijvoorbeeld altijd druk en kan het moeilijk zijn om te parkeren. Het is als werkgever slim om je best te doen om het leven van werknemers makkelijker te maken. Om die reden worden er steeds vaker mobiliteitsdiensten aangeboden. Dit betekent dat medewerkers toegang krijgen tot verschillende manieren van vervoer zonder ingewikkelde administratie.

De leaseauto op brandstof is steeds minder vanzelfsprekend

Het traditionele idee van een wagenpark met leaseauto's wordt steeds minder aantrekkelijk. Ondernemers realiseren zich dat leaseauto's op fossiele brandstof duur en vaak slecht voor het milieu zijn vanwege de CO2-uitstoot. Nu steeds meer mensen vanuit huis werken en dus minder zakelijke kilometers maken, lijken leaseauto's steeds minder noodzakelijk. Daarom kiezen bedrijven ervoor om hun wagenparken te verkleinen en in plaats daarvan mobiliteitsbudgetten aan te bieden.

Bekijk ook:
Het bijzondere verhaal achter de rijkste Nederlander van dit moment

Vitaliteit wordt steeds belangrijker

Bedrijven zetten zich nu extra in voor het welzijn van hun werknemers, vooral sinds de corona pandemie. Ze promoten het gebruik van fietsen als een manier om de gezondheid en energie van hun medewerkers te bevorderen. Vooral e-bikes worden steeds meer gebruikt voor het dagelijkse ritje van en naar het werk. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van de medewerkers.

De keuzereiziger komt eraan!

De tijd van de traditionele forens die dagelijks dezelfde eentonige autorit naar het werk maakt, is voorbij. De corona pandemie heeft laten zien dat thuiswerken en flexibele werktijden steeds populairder worden. Hierdoor hebben we nu een nieuwe generatie werknemers die elke dag opnieuw beslissen hoe ze naar het werk willen reizen. Mobiliteitspassen en apps maken het eenvoudig om verschillende vervoersmogelijkheden te bekijken en gebruiken. Als ondernemer zijn er dus verschillende mobiliteitstrends om rekening mee te houden. Zo behoud jij je medewerkers en kun je de tevredenheid verhogen!

677

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.