Wat zijn de voordelen van een online boekhoudprogramma? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn de voordelen van een online boekhoudprogramma?

Wil je zelf aan de slag met de boekhouding van jouw bedrijf? Dat is vandaag de dag niet bepaald lastig meer. Je kunt hier namelijk een boekhoudprogramma voor gebruiken. Dit is met name voor zzp’ers en eigenaren van een mkb-bedrijf ideaal. Waarom? Omdat zij hierdoor geen accountant in hoeven te schakelen en dat scheelt vaak veel geld. Lijkt boekhouden met behulp van een speciaal programma jou ook wel wat? Kies dan voor een online boekhoudprogramma. Om jou te overtuigen, zetten wij in deze tekst de voordelen van een online boekhoudprogramma op een rijtje.

1. Makkelijke te koppelen met een zakelijke rekening
Een eerste voordeel van een online boekhoudprogramma is dat je jouw zakelijke rekening hier makkelijk aan kunt koppelen. In tegenstelling tot offline boekhoudsoftware is hier geen speciale koppeling voor nodig, waardoor je geld bespaart. Door jouw zakelijke rekening te koppelen met een online boekhoudprogramma, worden transacties direct ingelezen. Dit scheelt jou veel handmatig werk, waardoor boekhouden je voortaan minder tijd kost.

Bekijk ook:
Het bijzondere verhaal achter de rijkste Nederlander van dit moment

2. Boekhouding is altijd en overal inzichtelijk
Gebruik je een offline boekhoudprogramma? Dan is jouw boekhouding alleen inzichtelijk wanneer je achter de computer zit waarop het programma geïnstalleerd is. Dit is niet het geval wanneer je kiest voor een online boekhoudprogramma. Wanneer je beschikt over een werkende internetverbinding en je online boekhouden zzp gebruikt, kun je jouw boekhouding altijd inzien. De meeste programma’s hebben zelfs een gratis app, waardoor de boekhouding ook op jouw smartphone te bekijken is.

3. Facturen en bonnen inscannen
De meeste bedrijven versturen hun facturen tegenwoordig digitaal. Toch krijg je vast en zeker ook nog weleens te maken met papieren bonnen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je spullen voor jouw bedrijf koopt in de winkel. Je krijgt in dat geval namelijk een papieren kassabon mee. Gebruik je een online boekhoudprogramma? Dan hoef je hier alleen een foto van te maken om hem in te scannen. Het programma verwerkt deze vervolgens direct, waardoor je niets handmatig in hoeft te voeren.

Bekijk ook:
Trendsetters in marketing: hoe blijf je relevant?

4. Btw-aangifte staat direct klaar
Wanneer je zelfstandig ondernemer bent, krijg je te maken met btw-aangifte. Hiermee geef jij aan de belastingdienst door hoeveel btw je betaald hebt en hoeveel je ontvangen hebt. Op basis van deze aangifte wordt duidelijk of je geld ontvangt of moet betalen. Indien je een online boekhoudprogramma gebruikt, staat de btw-aangifte altijd direct klaar. Jij hoeft de aangifte vervolgens alleen nog maar te versturen naar de Belastingdienst.

5. Makkelijk en snel een jaarrekening maken
Wil je een duidelijk overzicht hebben van de financiële gang van zaken binnen jouw bedrijf in het afgelopen jaar? Dan kun je hier het beste een jaarrekening voor opstellen. Sommige ondernemers schakelen een accountant of boekhouder in voor het opstellen van zo’n rekening. Dit kan, maar hoeft niet. Met een online boekhoudprogramma stel je namelijk zelf een jaarrekening op. En dat zonder dat je hiervoor over specifieke kennis hoeft te beschikken.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.