Tips bij het kopen van bestek 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips bij het kopen van bestek

Heb je nieuw bestek nodig, maar ben je nog opzoek naar de juiste bestekset? Dan moet je snel dit artikel lezen, want hierin delen we een paar nuttige tips waarmee jij straks de beste keuze kan maken!

Het komt eens in de zoveel tijd voor dat je nieuw bestek moet kopen. Zo kopen mensen bijvoorbeeld graag een nieuwe bestekset wanneer ze voor het eerst op zichzelf gaan wonen of gaan samenwonen met een partner. Daarnaast biedt de verbouwing van de keuken ook een perfect excuus voor het kopen van nieuw bestek. Maar, soms zijn mensen gewoon op zoek naar iets nieuws.

Een nieuwe bestekset kopen lijkt een simpele klus, maar soms kan dat nog best lastig zijn. Er zijn namelijk honderden verschillende soorten besteksetten te vinden, en daarmee sta je voor best een moeilijke keuze. Toch kan je die beslissing een stuk makkelijker maken als je rekening houdt met de onderstaande tips!

Tip 1: Voor hoeveel personen is de bestekset?

Vraag jezelf eerst af hoeveel mensen gebruik gaan maken van de bestekset. Woon je alleen of samen en ontvang je niet vaak (veel) gasten, dan is een 6-persoons bestekset waarschijnlijk de beste optie voor jou. Heb je een grote familie of een huishouden met meerdere huisgenoten? Dan kan een bestekset voor 9 of 12 personen een betere keuze zijn.

Bekijk ook:
Amerika's Sneeuwdessert: Culinaire Innovatie of Ongezond Experiment?

In de regel is het slim om te kiezen voor een net iets grotere bestekset, waarbij je wat extra bestek over hebt. Zo weet je zeker dat je nooit bestek te kort komt. Bijvoorbeeld in het geval dat je extra gasten over de vloer krijgt, of als je iets kwijtraakt.

Bestekset

Tip 2: Welk bestek heb je nodig?

Het is ook slim om goed na te denken over welk bestek je nodig hebt. Elke bestekset bevat natuurlijk uit tafelvorken, tafelmessen, tafellepels en andere standaard onderdelen. Een uitgebreide bestekset bestaat echter uit nog veel meer nuttige soorten bestek. Bedenk dus welk bestek je nodig hebt, en zoek vervolgens een bestekset uit die aan deze eisen voldoet.

Een uitgebreide bestekset bestaat bijvoorbeeld uit onder meer: tafelvorken, tafelmessen, tafellepels, dessertmessen, dessertvorken, dessertlepels, cocktailvorken, cocktaillepels, theelepels, sauslepels, serveerlepels, saladelepels, saladevorken en taartscheppen.

Bestek tips

Tip 3: Welke kleur moet de bestekset zijn?

Bij bestek denk je waarschijnlijk meteen aan de kleuren zilver en grijs, want dit zijn de meest voorkomende bestekkleuren. Dat is ook geen gekke keuze, want met deze kleuren zit je eigenlijk altijd wel goed. Toch is bestek ook in andere kleuren verkrijgbaar en dat is zeker het overwegen waard als je opzoek bent naar een unieke bestekset. Zo heb je ook bestek in de kleuren zwart, koper, goud, rosé-goud of champagne.

Bekijk ook:
Goedkoper boodschappen doen: deze 5 sites helpen besparen

Goud bestek

Tip 4: Moet het bestek vaak in de vaatwasser?

Het is ook belangrijk om even na te gaan of het bestek vaatwasser bestendig is. De meeste besteksets kunnen hier zonder problemen in, maar bijvoorbeeld zwaar verzilverd bestek kan je beter met de hand afwassen. Dus let ook even op de materiaalkeuze!

Bestek wassen

Tip 5: Voor welke gelegenheid is het bestek?

Als laatste is het ook een goede tip om rekening te houden met het doel van je bestek. Is de nieuwe bestekset voor alledaags gebruik, of is het speciaal voor een bijzondere gelegenheid? Zo kan je bijvoorbeeld ook een luxe bestekset kopen voor een kerstdiner of andere mooie gebeurtenis. En dan is bijvoorbeeld een wat extravaganter bestek wellicht een leuke optie, om net wat extra uit te pakken!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.