Snel meer ruimte met een aluhal 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Snel meer ruimte met een aluhal

Een aluhal is een aluminium tent die geschikt is voor tijdelijk of semi permanent gebruik. Het eerste wat in u opkomt is waarschijnlijk een standaard industrieel-ogende tent. Dat is inderdaad een van de opties. Bedrijven die ruimte tekort hebben kiezen vaak voor een aluhal om tijdelijk meer opslagruimte te creëren. Het is praktisch en voordeliger dan een hal bouwen, bovendien ben je als bedrijf flexibel met een aluhal. Deze kan gemakkelijk afgebouwd en elders opgebouwd worden. Zijn er dan alleen maar deze hallen voor opslag? Zeker niet, een aluhal is niet alleen een standaard witte hal. Er zijn tal van opties, bijvoorbeeld als extra restaurant ruimte in de tijden van Corona met alle restricties rondom het aantal personen per m2. Plaats een aluhal op je terras en je hebt ineens een tal van tafels extra. Waarmee je dan toch je omzet kan draaien. De hal kan geheel van transparante wanden zijn, met dubbele deuren en een cassette of zwaarlast vloer, zodat het ook mooi oogt.

Een aluhal voor verschillende oplossingen

De aluhal wordt ook vaak ingezet tijdens evenementen, bijvoorbeeld bij sportevenementen. Denk aan een overdekte paddock, een extra fitnessruimte of als overdekte tennisbaan voor in de winter. Want ook speciaal voor winterse evenementen zijn de aluhallen geschikt. Voor bijvoorbeeld festivals is de aluhal ook een goede optie om in te zetten als opslag, maar ook als kantineruimte voor het personeel, kleedkamers voor de artiesten of zelfs als ruimte voor VIPS. Welke keuzes zijn er in de aluhallen en wat wordt het meest gebruikt?

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

Wel of geen isolatie?

Standaard is de aluhal geschikt voor opslag van goederen, opslag van caravans en campers, als luifeloverdekking voor een zwembad, als windvrije werktent of als tijdelijke kantine. Het dak is bedekt met licht- of niet-lichtdoorlatend zeil en de wanden zijn van aluminium. Als extra optie kunnen er geïsoleerde wanden geplaatst worden, een glazen wand of een geïsoleerd dak. Ook de entreedeuren kunnen worden aangepast, er kunnen dubbele deuren in, een overheaddeur, een schuifdeur of rolluiken. Als men kiest voor een aluhal met geïsoleerd dak en glazen wanden dan is dit erg geschikt als bijvoorbeeld autoshowroom, kantine voor personeel of een vereniging. Een aluhal is ook een goede optie voor tijdelijke woonruimte voor gastarbeiders of voor diegenen die een huis aan het bouwen/ verbouwen zijn. Deze hallen worden ook gebruikt als tijdelijke supermarkt of winkel tijdens evenementen of verbouwingen van het huidige pand. Qua vloeren zijn er twee opties, een zwaarlast-vloer of een casette-vloer. Wat is een zwaarlast-vloer? Dat zijn robuuste vloerplaten op een metalen constructie, dit draagt ook bij aan de verankering van de hal. De vloer wordt door middel van een laser gelegd en is dus altijd recht. Een casette-vloer wordt met de hand gelegd en is zeer geschikt als bijvoorbeeld dansvloer in een festival tent.

Bekijk ook:
Efficiëntie en Veiligheid in Magazijnen door Geavanceerde Verlichtingsoplossingen

Voor evenementen zijn er ook luxe tenten te verkrijgen die ook op maat gemaakt kunnen worden. Ook zijn er pagodetenten te verkrijgen in diverse opties, de pagodetenten zijn geschikt voor evenementen met hun puntige daken zijn ze van verre al te zien.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.