Private lease: voordelig en flexibel autorijden 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Private lease: voordelig en flexibel autorijden

Private lease is een populaire manier om een auto te rijden zonder dat je deze zelf hoeft te kopen. Je betaalt elke maand een vast bedrag en daarmee heb je recht op het gebruik van een nieuwe auto. Maar is private lease ook voor jou een goede optie?

De voordelen van Private lease :

 • Geen omkijken meer naar de kosten:
  Bij private lease weet je elke maand precies wat je aan kosten kwijt bent. Je betaalt een vast bedrag per maand en daar zijn de onderhoudskosten, verzekering en belastingen bij inbegrepen. Maar bijvoorbeeld ook pechhulp en vervangend vervoer. Zo heb je altijd financiële zekerheid en hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte kosten.
 • Geen zorgen meer over waardevermindering:
  Bij private lease betaal je een vast bedrag per maand en de leasemaatschappij is verantwoordelijk voor de waardevermindering van de auto.
 • Altijd een nieuwe auto:
  Bij private lease rijd je altijd in een nieuwe auto. Dit betekent dat je altijd beschikt over de nieuwste technologieën en de meest actuele veiligheidsvoorzieningen.
 • Geen zorgen over onderhoud en reparaties:
  Bij private lease hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud en de eventuele reparaties van de auto. Dit wordt allemaal door de leasemaatschappij verzorgd.
 • Overstappen op een andere auto bij einde leaseperiode:
  Bij private lease ben je niet gebonden aan één specifieke auto. Na het aflopen van de leaseperiode, van bijvoorbeeld 24 of 36 maanden, kun je gemakkelijk overstappen op een andere auto. UIteraard ga je dan wel weer een nieuw leasecontract aan.

Zijn er ook nadelen?

Hoewel er veel voordelen zijn, ben je wel gebonden aan een leasecontract voor een bepaalde periode: Bij private lease sluit je een leasecontract af voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld 24 of 36 maanden. Als je voor de looptijd van het contract wilt stoppen, moet je een boete betalen. Bij private lease is er meestal ook een BKR registratie van toepassing.

Is private lease voor jou de beste optie?

Of private lease voor jou de beste optie is, hangt af van je persoonlijke situatie. Als je geen zin hebt om je bezig te houden met de kosten van je auto en je graag een nieuwe auto wilt rijden, dan kan private lease een goede optie voor je zijn. Als je meer flexibiliteit wilt en je niet gebonden wilt zijn aan een leasecontract, dan is private lease misschien niet de beste optie voor je. Tevens is het van belang of je spaargeld hebt en of je dat spaargeld ook echt aan een auto wilt besteden. Heb je dat niet, of wil je dat niet, dan is private lease een zeer goede optie.

Conclusie

Private lease is een populaire manier om een auto te rijden zonder dat je deze zelf hoeft te kopen. Er zijn veel meer voordelen dan nadelen, maar het blijft een persoonlijke keuze om hier wel of niet aan te beginnen.

878

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.