in

Kleine bedrijven moeite met digitalisering: “Er is een kloof ontstaan”

digitalisering

In 2019 telde Nederland bijna 1.8 miljoen bedrijven. Een groot deel van deze bedrijven hebben de bedrijfsvoering gedigitaliseerd. Echter zijn er ook bedrijven die moeite hebben met de digitalisering, zo blijkt uit een rapport van het CBS die maandag naar buiten kwam. Zij deden onderzoek naar het ICT-gebruik bij bedrijven in Nederland.

Het zijn vooral de kleine, gevestigde bedrijven die moeite hebben met de digitalisering. Van de grote bedrijven (meer dan 500 werknemers) heeft 65% de bedrijfsvoering voor een groot gedeelte gedigitaliseerd. Bij de kleinste bedrijven (2 werknemers) is dit maar 24%.

De oude generatie wil vaak niks weten van digitalisering

Jesse Commandeur is student journalistiek en helpt daarnaast mensen met een website maken. Hij vertelt: “Vaak zie je dat kleinere bedrijven het erg druk hebben met veel kleine dingen. Als ze zich dan ook nog moeten verdiepen in het maken en bijhouden van een website, wordt dat soms te veel. Dat terwijl het maken van een website heel eenvoudig is. Er zijn veel hostingproviders die jou hier goed bij kunnen helpen. Eén daarvan is Siteground. Je kunt daar jouw domeinnaam en hosting aanschaffen met een paar drukken op de knop. Vervolgens installeer je een CMS, bijvoorbeeld WordPress, en kan je direct aan de slag”.

Bekijk ook:
Deze verzekering neemt zorgen nabestaanden uit handen

Twee weken geleden kwam het CBS al met een onderzoek over bedrijfsoprichtingen. Uit dat onderzoek blijkt dat er in 2019 in Nederland ruim 207 duizend bedrijven zijn opgericht. Nog nooit eerder waren er in een jaar tijd zoveel bedrijven opgericht in Nederland. Opvallend is ook dat het aantal opgerichte webwinkels bijna verdubbeld is ten opzichte van 2018. In totaal werden er 15.000 nieuwe webwinkels toegevoegd. Commandeur: “Je ziet dat er een kloof is ontstaan tussen de nieuwe en de oude generatie. De oude generatie wil vaak niks weten van digitalisering, terwijl veel jongeren juist rondlopen met de nieuwste gadgets en met niks anders bezig zijn. Dat is de generatie die bezig is met het oprichten van nieuwe webshops en online marketing”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Carnavallen? Met deze outfits steel je de show!

      duurste wereldrampen

      5 duurste wereldrampen ooit