digitalisering
Saved Read later
Deel dit bericht

Kleine bedrijven moeite met digitalisering: “Er is een kloof ontstaan”

In 2019 telde Nederland bijna 1.8 miljoen bedrijven. Een groot deel van deze bedrijven hebben de bedrijfsvoering gedigitaliseerd. Echter zijn er ook bedrijven die moeite hebben met de digitalisering, zo blijkt uit een rapport van het CBS die maandag naar buiten kwam. Zij deden onderzoek naar het ICT-gebruik bij bedrijven in Nederland.

Het zijn vooral de kleine, gevestigde bedrijven die moeite hebben met de digitalisering. Van de grote bedrijven (meer dan 500 werknemers) heeft 65% de bedrijfsvoering voor een groot gedeelte gedigitaliseerd. Bij de kleinste bedrijven (2 werknemers) is dit maar 24%.

De oude generatie wil vaak niks weten van digitalisering

Jesse Commandeur is student journalistiek en helpt daarnaast mensen met een website maken. Hij vertelt: “Vaak zie je dat kleinere bedrijven het erg druk hebben met veel kleine dingen. Als ze zich dan ook nog moeten verdiepen in het maken en bijhouden van een website, wordt dat soms te veel. Dat terwijl het maken van een website heel eenvoudig is. Er zijn veel hostingproviders die jou hier goed bij kunnen helpen. Eén daarvan is Siteground. Je kunt daar jouw domeinnaam en hosting aanschaffen met een paar drukken op de knop. Vervolgens installeer je een CMS, bijvoorbeeld WordPress, en kan je direct aan de slag”.

Bekijk ook:
Trendsetters in marketing: hoe blijf je relevant?

Twee weken geleden kwam het CBS al met een onderzoek over bedrijfsoprichtingen. Uit dat onderzoek blijkt dat er in 2019 in Nederland ruim 207 duizend bedrijven zijn opgericht. Nog nooit eerder waren er in een jaar tijd zoveel bedrijven opgericht in Nederland. Opvallend is ook dat het aantal opgerichte webwinkels bijna verdubbeld is ten opzichte van 2018. In totaal werden er 15.000 nieuwe webwinkels toegevoegd. Commandeur: “Je ziet dat er een kloof is ontstaan tussen de nieuwe en de oude generatie. De oude generatie wil vaak niks weten van digitalisering, terwijl veel jongeren juist rondlopen met de nieuwste gadgets en met niks anders bezig zijn. Dat is de generatie die bezig is met het oprichten van nieuwe webshops en online marketing”.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.