potje
Saved Read later
Deel dit bericht

Met dit hulpmiddel weet je op welk potje of toeslag jij recht hebt

In Nederland heeft elke Nederlander recht op bepaalde financiële tegemoetkomingen. Niet elke persoon weet precies waar hij of zij recht op heeft, want veel gemeenten hangen het liever niet aan de grote klok. De meest bekende toeslagen zijn huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag. Maar er bestaan nog meer potjes, en het kan zomaar zijn dat jij daar recht op hebt.

Recht op financiële tegemoetkomingen

Mensen weten vaak niet waar ze recht op hebben. De bovengenoemde toeslagen zijn over het algemeen bekend, maar in sommige gevallen heb je ook recht op bijzondere bijstand van de gemeente waarin je woont. De initiatiefnemer van de rekentool, dat we later in dit artikel behandelen, zegt er “in Nederland te weinig gebruik wordt gemaakt van inkomensverhogende voorzieningen”.

Volgens Frederieke van Kokol van Geldfit zijn er namelijk ook andere landelijke potjes waar geld in kan zitten met jouw naam erop. Tevens zijn er voorzieningen op gemeenteniveau, zoals het Jeugdsportfonds. Dat is een potje waar ouders met een laag inkomen gebruik van kunnen maken, omdat men het over eens is dat elk kind moet kunnen sporten. Daarnaast zijn er nog andere fondsen die mensen financieel kunnen bijstaan, maar veel mensen weten het bestaan hiervan niet.

Rekentool voor het bepalen potje of toeslag waar je recht op hebt

Als jouw gemeente werkt met de VoorzieningensWijzer dan kun je vragen of er iemand bij jou thuis langskomt om de potjescheck te doen, maar dit kun je ook makkelijk zelf doen door op de website van Geldfit een online check te doen. Zo weet je binnen 15 minuten op welke toeslagen en potjes jij recht hebt. Volgens Kokol kan dit zomaar 600 tot duizenden euro’s per jaar schelen. Geld waarvan je nooit wist dat je er recht op hebt.

Bekijk ook:
Dit salaris verdient Geert Wilders per dag

Martijn Boer, de initiatiefnemer van de VoorzieningenWijzer, en Frederieke Kokol van Geldfit hopen met deze check een bijdrage te kunnen leveren aan het verlichten van geldzorgen van mensen. Steeds meer mensen gaan tegenwoordig gebukt onder financiële problemen, en kunnen nog maar moeilijk het hoofd boven water houden. De potjes-check kan hier een beetje bij helpen.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.