Hoe kies je de juiste racefiets uit? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe kies je de juiste racefiets uit?

De coronaperiode heeft ons zeker niet alleen maar slecht gedaan. Tijdens deze periode hebben veel mensen opgemerkt dat het heerlijk is om buiten in beweging te komen. Dit is onder meer gebleken uit de verkopen van de racefietsen. Meer en meer mensen hebben ervoor gekozen om een racefiets te kopen en daar flinke afstanden op af te leggen.

Heb jij deze wens ook? Bij een aanbieder als BIKE24 kun je uit meerdere geweldige racefietsen kiezen. Maar, wat is nou voor jóu de beste racefiets? Om de juiste racefiets uit te kiezen, moet je op meerdere aandachtspunten goed letten.

Gewenste gebruik & wensen

Het belangrijkste waar je op voorhand naar moet kijken, is naar gewenste gebruik. Op basis daarvan bepaal je of een racefiets sowieso wel voor jou geschikt is. Een andere optie die je hebt, is bijvoorbeeld een gravelbike. Zo’n fiets is meer geschikt voor de oneffen paden.

Ook moet je goed nadenken over de wensen die je hebt. Wil je op je racefiets bijvoorbeeld van net iets comfort verzekerd zijn? Of wil je een racefiets hebben waarmee je de beste sportieve prestaties kunt leveren? Bij een racefiets gaan comfort en prestaties niet altijd hand in hand met elkaar. Maak op een dergelijk gebied dus de juiste afweging voor jezelf. Dát doe je door goed over je wensen na te denken.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

Frame- en wielmaat

Uiteraard heb je ook met je eigen lichaamslengte te maken. Meet je eigen lichaamslengte nauwkeurig op en bepaal vervolgens wat de juiste framemaat is. Op het internet vind je hier meerdere maattabellen voor. Waar je ook nog even goed naar kunt kijken, is de wielmaat. Als je voor een normale racefiets voor volwassenen wilt gaan, is een wielmaat van 28 inch de beste optie.

Budget

Hoeveel geld wil je aan je nieuwe racefiets uitgeven? Ook dit is een belangrijke vraag waar je op voorhand goed over na moet denken. Als je veel geld uit wilt én kunt geven, heb je in ieder geval meer dan voldoende keuze. Daarbij geldt ook nog dat je het zo gek kunt maken als je zelf maar wilt. Je kunt zonder enig probleem bijvoorbeeld 15.000 euro aan je nieuwe racefiets uitgeven.

Wil je juist zo min mogelijk geld uitgeven? Dan is het vooral zaak om kritisch te zijn. De verschillende budgetmerken leveren niet altijd de gewenste kwaliteit. Je kunt daarom beter tot een aanbieding wachten of je budget toch iets oprekken.

Bekijk ook:
Icon of the Seas: een drijvend pretpark van 1 miljard dollar

Schakelgroep

Een belangrijk onderdeel van een racefiets is de schakelgroep. Deze groep is bepalend voor het aantal versnellingen, maar ook voor de manier waarop je kunt schakelen. Het is wenselijk om voor een schakelgroep van bijvoorbeeld Shimano of SRAM te kiezen. Deze merken leveren de gewenste kwaliteit. Dit merk je onder meer tijdens het schakelen; dit verloopt met een schakelgroep van één van deze merken vlekkeloos en soepel.

Merk

Een ander aandachtspunt is het merk van de racefiets. Het advies is om altijd voor een racefiets van een A-merk te gaan, maar de prijzen lopen hierbij wel flink uiteen. Je moet daarom eerst goed over je budget nadenken. Binnen je budget kun je vervolgens op zoek gaan naar de beste racefiets van het beste merk.

Kleuren

Tot slot kun je ook nog even goed naar de kleuren van de racefiets kijken. Wil je een racefiets in het wit, zwart of grijs hebben? Of wil je juist voor een uitbundig samengestelde racefiets gaan? De mogelijkheden op dit gebied zijn eindeloos. Eigenlijk kun je tussen alle kleuren uit het kleurenpalet kiezen. Veel succes met je zoektocht naar de beste racefiets!

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.