Wat is de beste zakelijke rekening voor freelancers? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is de beste zakelijke rekening voor freelancers?

Als je als ondernemer start, moet je tal van zaken regelen. Je moet een domeinnaam registreren, je moet hosting afsluiten, je moet een boekhoudprogramma in gebruik nemen en je moet een zakelijke rekening openen. Het openen van een zakelijke rekening is voor veel freelancers echter een uitdaging. Niet alleen voor startende freelancers, maar ook voor bestaande freelancers.

Waarom dit zo’n uitdaging is? Dit heeft onder meer met de kosten te maken. Zeker als je aan het begin van het ondernemerschap nog niet al te veel omzet draait, wil je de kosten zo laag mogelijk houden. Voor de meeste zakelijke rekeningen betaal je tegenwoordig echter relatief veel geld.

Wil je een zakelijkbankieren.nl zzp rekening openen? Neem onderstaande tips goed in je op. Met déze tips maak je het uitkiezen van de beste zakelijke rekening voor freelancers zo makkelijk mogelijk.

Tip 1: richt je pijlen niet alleen op de kosten

Zoals eerder in dit artikel al gesteld, zijn de zakelijke rekeningen steeds duurder geworden. Dit heeft onder meer met de stijgende kosten van de banken te maken. Banken zijn bijvoorbeeld meer en meer geld kwijt aan het bestrijden van fraude.

Desondanks doe je er verstandig aan om je pijlen niet alleen op de kosten te richten. Je moet bij een zakelijke rekening namelijk naar het totale plaatje kijken. Let goed op de voorwaarden, op de support en op het gemak.

Bekijk ook:
Alles over het vinden van een goede bureaustoel en een goede afstelling

Tip 2: kijk goed naar het gemak

Als ondernemer wil je zoveel mogelijk ontzorgd worden. Door je zakelijke rekening bij één van de beste banken te openen, geniet je van het gewenste gemak.

Waar dit gemak uit blijkt? Onder meer uit een fijne website en online omgeving waarin je kunt internetbankieren. Doe je dit het liefste via je smartphone? Dan zou je even kritisch naar de app van de bank moeten kijken.

Tip 3: neem contact met je huidige bank op

Heb je op dit moment al een zakelijke rekening openen? Ben je hier alleen niet zo tevreden over? Dan kan het geen kwaad om eens met je huidige bank contact op te nemen. Deel je irritaties/zorgen en wacht af waar de bank mee komt. Mogelijk kun je bij de bank beter voor een ander soort zakelijke rekening kiezen.

Uiteraard heb je op dit moment ook al een privé bankrekening. Bij welke bank heb je die rekening aangemaakt? Mogelijk kun je ook eens met die bank contact opnemen. Mogelijk kunnen ze een mooie combideal voor je voorschotelen. Nee heb je en ja kun je krijgen! Vragen kan dus nooit kwaad.

Bekijk ook:
Optimaliseer jouw netwerkervaring: Het belang van visitekaartjes met QR code

Tip 4: kijk goed naar de support

Tijdens het regelen van financiële zaken bestaat de kans dat je tegen een probleem aanloopt. Op dat moment wil je goed en snel geholpen worden. Kijk daarom kritisch naar de support van een bank. Deze support kun je op basis van enkele zaken beoordelen:

  • Bereikbaarheid: ga goed na op welke manieren je de bank kunt bereiken.
  • Openingstijden: tijdens welke uren op de dag is de klantenservice bereikbaar? Als ondernemer zou je mogelijk ook eens ’s avonds contact op willen nemen.
  • Beoordelingen: ga ook goed na wat de beoordelingen van andere klanten zijn. Als al deze beoordelingen positief zijn, is dat een goed teken.

Al met al is het uitkiezen van een zakelijke rekening voor freelancers niet gemakkelijk. De laatste tip die we in petto hebben, is om je gevoel te volgen. Je gevoel geeft vaak de juiste richting aan. Wil je direct een zakelijke rekening openen bij de beste bank? Klik dan hier.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.