Een parfum cadeau doen, hoe doe je dat? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Een parfum cadeau doen, hoe doe je dat?

Een heerlijke geur is een mooi cadeau om te geven. Misschien is dit wel één van de meest populaire cadeaus om te geven omdat het iets is dat je elke dag gebruikt. Geuren hebben veel (emotionele) impact en mensen zijn hier erg gevoelig voor. Lees hier meer over hoe je een parfum kunt uitkiezen voor iemand anders.

De juiste geur kiezen

Bij het kiezen voor een cadeau voor hem zul je al snel aan parfum denken. Er zijn veel parfums voor mannen op de markt, maar welke hij lekker vindt is de vraag. Je kunt erachter komen wat iemand lekker vindt door te kijken naar de huidige parfums die hij heeft. Als je bijvoorbeeld foto’s van de flesjes maakt of de namen opschrijft kun je in de parfumerie vragen naar soortgelijke geuren. Of je kunt zelf verschillende soorten luchtjes ruiken en er zelf eentje kiezen. Zo zijn er frisse geuren, kruidige geuren en zware geuren waar je uit kunt kiezen.

Hulp bij kiezen

Weet je jezelf geen raad en heb je geen idee welk soort geurtje je moet kiezen om iemand blij te maken? Dan kun je er ook voor kiezen om hulp in te schakelen. Vaak kun je advies vragen bij de parfumerie, zij hebben kennis van geuren en weten vaak wel wat soort geuren bij iemand passen. Mocht je iemand kennen die vaker een geurtje voor de persoon in kwestie heeft gekocht dan kun je ook advies vragen. Als je het lastig vindt om uit een aantal geuren te kiezen kun je ook samples vragen om deze te geven. Zo kan de persoon waar het cadeau voor bestemd is kiezen welke hij het lekkerste vindt, deze kun je dan in een grotere verpakking aanschaffen.

Bekijk ook:
Zo krijg jij de perfecte respons op je direct mailing campagne!

De huid

Wist je dat elke huid anders reageert op parfum? Dit heeft te maken met de zuurtegraad van je huid en is voor iedereen anders. Zo blijft jouw parfum misschien wel heel lang zitten op je huid, terwijl hij bij een ander sneller verdwijnt of zelfs anders ruikt. Spray je een parfum op je huid? Dan is het handig om een paar minuten te wachten, dan ruik je pas de definitieve geur. Een parfum bestaat namelijk uit midden-, boven- en ondertonen.

Budget

Uiteraard is het belangrijk om rekening te houden met je budget. Misschien heb je niet zoveel te besteden, dan kun je vaak beter voor een eau de toilette gaan of een klein formaat. Vaak zijn nieuwe of klassieke geuren ook wat duurder, welk merk je kiest heeft ook veel invloed op de prijs. Gelukkig zijn er ook genoeg lekkere geuren die geen vermogen kosten.

Conclusie

Een parfum cadeau doen kan moeilijk zijn als je niet goed weet wat iemand lekker vindt. Daarom kun je ook een sample meenemen of de persoon in kwestie meenemen naar de parfumwinkel. Elke huid reageert namelijk anders op geurtjes, waardoor het persoonlijk is hoe een geur bevalt. Houd ook rekening met je budget bij het kiezen van een geur en schakel hulp in indien nodig.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.