5 tips voor een carrièreswitch op een rijtje! 13
Saved Read later
Deel dit bericht

5 tips voor een carrièreswitch op een rijtje!

Overweeg je om een carrièreswitch te maken? Je bent absoluut niet de enige. In de afgelopen jaren is het een ware trend geworden om te ‘job hoppen’. Dit betekent dat je van baan naar baan gaat, waarbij je ook de overstap naar bijvoorbeeld een andere branche maakt. Of dat je voor een compleet ander soort baan kiest.

Is dat ook iets dat bij jou als muziek in de oren klinkt? Om zo’n carrièreswitch te maken, zou je het beste onderstaande 5 tips even op moeten volgen. Met deze tips maak je namelijk op de juiste manier de switch in je carrière.

Tip 1: kijk goed naar je passies

Wil je van je hobby je werk maken? Je hebt groot gelijk. Het leven is veel te kort om werk uit te voeren waar je eigenlijk ongelukkig van wordt. Mede daarom is het advies om goed naar je passies te kijken. Waar word je nou precies blij van? En waar krijg je energie van? Als je dat weet, kun je voor jezelf eens nagaan of je daarmee iets kunt doen wat betreft werk.

Tip 2: overweeg het volgen van een opleiding

Zou je graag de overstap naar een geheel andere bedrijfstak willen maken? Of zou je graag compleet ander werk gaan doen? Zeker als je compleet ander werk wilt gaan doen, kan het raadzaam zijn om een opleiding te volgen. Wil je je mogelijk met complexe marketingvraagstukken bezig houden? Dan is een Nima C opleiding aan te raden.

Bekijk ook:
Het verrassende leven van kerstpakketten leveranciers na december

Je zou niet de eerste zijn die voor een compleet andere bedrijfstak kiest. Zoals eerder al gesteld, maken meer en meer mensen de overstap naar een andere bedrijfstak óf een compleet ander beroep. Dit heeft uiteraard ook met de vraag vanuit de markt te maken. Op dit moment is er veel vraag naar communicatiespecialisten. Door een opleiding interne communicatie te volgen, liggen de banen eigenlijk voor het oprapen.

Tip 3: probeer eens een dag mee te lopen

Weet je niet zo goed waar je naar toe wilt met je carrière? Dan kan het raadzaam zijn om eens een dag mee te lopen, bijvoorbeeld bij een bedrijf wat jou interessant lijkt.

Meer en meer bedrijven willen aan dergelijke aanvragen meewerken. De reden daarvoor is simpel: veel bedrijven zijn met spoed op zoek naar nieuw personeel. Dit is voor hen dan ook een prima optie om potentiële kandidaten met het bedrijf kennis te laten maken. uiteraard werkt dit ook in jouw voordeel. Door bij meerdere bedrijven een kijkje te nemen, bepaal je veel makkelijker waar je voorkeur naar uitgaat.

Bekijk ook:
Het belang van data-gedreven communicatiestrategieën

Tip 4: neem een loopband coach in de arm

Het is niet altijd makkelijk om een carrièreswitch te maken. Zo’n switch is niet alleen van grote invloed op je carrière, maar mogelijk ook op je inkomen. Of op je gemoedstoestand. Het is daarom van belang dat je je carrièreswitch goed voorbereidt.

Iemand die je hierbij kan helpen, is een loopbaan coach. Zo’n coach stelt bijvoorbeeld de juiste vragen aan je. Aan de hand van deze vragen ga je bijvoorbeeld nadenken over hetgeen je écht leuk vindt. Op basis daarvan maak je sneller de juiste keuze voor je komende carrière switch.

Tip 5: durf groots te dromen

Wat wil je precies op zakelijk vlak behalen? Voordat je de carrièreswitch gaat maken, is het advies om groots te durven dromen. Denk na over de doelen die je hebt en koppel hier een bepaalde periode aan. Door ambitieuze doelen op te stellen, is de kans heel groot dat je uiteindelijk de gewenste carrière gaat verkrijgen. Een carrière switch is hier de eerste stap voor.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.