5 redenen om meer groen in een kantoor te verwerken 13
Saved Read later
Deel dit bericht

5 redenen om meer groen in een kantoor te verwerken

Jarenlang had een kantoor maar één doel: in een kantoor moest (hard) gewerkt worden. Die wens is er nog steeds, maar er zijn veel meer wensen bijgekomen. Als je nu een kantoor in wilt richten, moet je bijvoorbeeld ook rekening houden met welzijn van je personeel.

Mede daarom is een kantoor laten inrichten een verstandige keuze. Een specialist weet als geen ander waar een modern kantoor aan moet voldoen. En een specialist is ook in staat om met de aanwezige ruimte op de best mogelijke manier om te gaan.

Laat je je kantoor door een vakspecialist inrichten? Dan zie je in het uiteindelijke ontwerp het nodige groen naar voren komen. Dat is niet zonder reden. Nee, er zijn een vijftal goede redenen te verzinnen waarom in elk kantoor (veel) groen aanwezig zou moeten zijn.

Planten zuiveren de lucht

Heb je een relatief groot kantoor met een flink vloeroppervlakte? Dan is de kans groot dat de kwaliteit van de lucht niet al te best is. De lucht raakt vervuild, onder meer door stof. Door planten in het kantoor te zetten, wordt de lucht gelukkig perfect gezuiverd.

Zo zorgen de planten voor aanmaak van waterdamp. Deze waterdamp komt in de lucht terecht, waardoor de lucht minder droog is. Met name als je een kantoor met airco hebt, is de kans erg groot dat de lucht droog is. Een te droge lucht brengt meerdere gezondheidsgevaren met zich mee; alleen al om deze reden zijn planten benodigd in een kantoor.

Bekijk ook:
AI en Auteursrecht: efficiëntie en uitdagingen in het digitale tijdperk

Groen zorgt voor een verbeterde concentratie

Verwacht jij van je personeel dat ze de best mogelijke prestaties leveren? Elke dag weer? Dan zou je hier het kantoor op aan moeten passen. Het kantoor zou over alle benodigde faciliteiten moeten beschikken én zou over het nodige groen moeten beschikken. groen zorgt namelijk voor een verbeterde concentratie.

Planten zorgen voor een verbeterde concentratie, maar ook voor meer creativiteit. Die combinatie zorgt ervoor dat de planten in een kantoor voor een verhoogde productiviteit zorgen. Ideaal, toch?

Groen zorgt voor een betere akoestiek

Met name in kantoren met een flink vloeroppervlakte kan het geluidsniveau te hoog zijn. Je kunt dit oplossen met bijvoorbeeld schermen, maar dat gaat weer ten koste van de uitstraling. Gelukkig kun je dit probleem ook oplossen met planten.

Door planten in een kantoor te zetten, komt het geluid minder (hard) door. Met name grote planten verminderen de akoestiek aanzienlijk. De harde/hevige geluiden worden deels afgebroken, waardoor het nog fijner werken is.

Bekijk ook:
Recruitment moet niet onder HR worden geschaard

Groen zorgt voor een leukere uitstraling

Op een kantoor moet niet alleen maar hard gewerkt worden. Nee, een goed kantoor is ook bevorderlijk voor de onderlinge band tussen collega’s. Door de nodige planten in een kantoor te zetten, creëer je een huiselijk gevoel. Collega’s gaan hierdoor beter en intensiever met elkaar samenwerken. Ook voelen ze zich hoogstwaarschijnlijk meer thuis in het kantoor.

En ontvang je regelmatig klanten in je kantoor? Dan zorgen de planten voor een goede eerste indruk!

Groen zorgt voor een vermindering van stress

Stress is momenteel één van de grootste problemen in ons land. Uit onderzoek blijkt dat pakweg 88% van de Nederlandse bevolking met stress in het dagelijkse leven te kampen heeft. Dit geldt dus ook voor pakweg 8 á 9 op de 10 werknemers.

Alleen al hierom zou je planten in het kantoor moeten zetten. De planten zorgen voor een huiselijk gevoel, zorgen voor gezelligheid en nemen daarmee stress weg. Dit komt ook doordat er voor de planten gezorgd moet worden. Voor sommige werknemers is dit mogelijk de perfecte afleiding tijdens de werkdagen.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.