in

Ophef over Netflix-film Cuties

Gaat dit te ver?

Op sociale media is er ophef ontstaan over de Netflix-film Cuties. Vooral een poster wekt de woede van mensen, want daarin wordt de minderjarige cast veel te seksueel in beeld gebracht.

Twee posters voor dezelfde film, maar ze geven wel een compleet ander beeld. De eerste (Franse) poster lijkt op een normale “coming of age” film met de vier meiden. Terwijl de tweede (internationale) poster veel volwassener oogt met “twerk-poses”. En dat is niet hoe je minderjarige meisjes moet afbeelden, aldus de tegenstanders van de film.

Petitie tegen Cuties

Veel mensen vinden de poster niet kunnen, en spreken zich uit tegen Cuties. Op basis van de trailer en poster is er in Nederland zelfs een petitie gestart om de film niet toe te laten op Netflix. Die petitie werd op 20 augustus gestart en is inmiddels door ruim 100.000 mensen ondertekend. Ook uit andere landen zijn er petities tegen de film opgezet, maar de Nederlandse petitie is momenteel de succesvolste.

Netflix heeft ondertussen excuses gemaakt voor de poster en deze vervangen. Ook de beschrijving van de film is door Netflix aangepast. Maar veel mensen zijn nog steeds van mening dat de film niet geschikt is voor het grote publiek en daarom niet op het platform moet verschijnen. De film wordt echter – vooralsnog – gewoon op 9 september verwacht.

Bekijk ook:
Eerste trailer Netflix anime DOTA: Dragon's Blood

Cuties

Cuties is een Franse komedie-dramafilm die is geschreven en geregisseerd door Maïmouna Doucouré. De film draait om de elfjarige Amy – een Senegalees moslimmeisje – dat in conflict raakt tussen twee culturen. Ze besluit zich aan te sluiten bij een dansgroep met andere jonge meisjes, zeer tegen de wensen van haar conservatieve familie in.

Expert

Geschreven door Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

TrendwatcherAuteurVideo ingezondenQuiz ingezonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Hier kan je overnachten in een Boeing 727

      Terugblik: Top 5 Nederlandse Songfestival inzendingen