Jouw creditcard verloren op wintersport? Dit is wat je moet doen! 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Jouw creditcard verloren op wintersport? Dit is wat je moet doen!

Je hebt een leuke skivakantie geboekt en bent lekker aan het genieten van de zon, bergen en sneeuw. Na lekker een middag te hebben geskied, wil je natuurlijk even opwarmen met een warme kop koffie of heerlijke chocolademelk. Nadat je jouw drankje hebt uitgezocht, wil je afrekenen. Wat als je er dan achter komt dat jouw creditcard tijdens het skiën is beschadigd? Of zelfs dat je hem bent kwijt geraakt? Op dat moment gaat er zoveel door je heen en vraag je je af wat je het beste kunt doen. Het is natuurlijk niet voor te stellen dat je zonder geld in het buitenland zit. In deze blog lees je wat je kunt doen als jouw creditcard kapot is gegaan of is kwijtgeraakt.

Creditcard blokkeren
Denk je dat jouw creditcard is gestolen of dat je hem bent verloren? Dan is het allereerste wat je moet doen deze laten blokkeren. Neem contact op met jouw creditcardmaatschappij en vraag hen om de creditcard per direct te blokkeren. Zij zorgen ervoor dat niemand de creditcard meer kunnen gebruiken. Zo voorkom je dat jouw rekening wordt leeg getrokken. Je doet er ook goed aan om zelf jouw rekening in de gaten te houden en verdachte uitgaven te melden.

Bekijk ook:
Temu verovert de markt: nog goedkoper dan AliExpress?

Tegenwoordig kun je vaak gebruik maken van een handige app om de creditcard zelf te blokkeren. Dat is heel eenvoudig en is binnen enkele minuten opgelost. Ook zijn de meeste services 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar om jou verder te helpen. Zo ben je dag en nacht voorzien van hulp. Zij kunnen jouw card ook markeren voor fraudecontrole om verdachte activiteiten op te sporen. Doe bij verdachte uitgaven gelijk aangifte bij de politie in het desbetreffende land.

Een nieuwe creditcard aanvragen
Vroeger was het zo dat wanneer je de creditcard kwijtraakte, je vaak lange tijd zonder geld kon zitten. Gelukkig is dat tegenwoordig wel anders. Nadat je jouw verloren pas hebt geblokkeerd, kun je gelijk een nieuwe creditcard aanvragen. Dit kan gewoon bij jouw huidige creditcardmaatschappij. Als je niet tevreden bent over de huidige creditcardmaatschappij, kun je natuurlijk ook overstappen naar een andere aanbieder. Bekijk en vergelijk dan gelijk even het aanbod aan creditcards.

Jouw nieuwe creditcard wordt binnen enkele dagen naar jouw thuisadres in Nederland gestuurd. Heb je nog een paar vakantiedagen tegoed? Dan wil je natuurlijk ook in jouw vakantieland gebruik kunnen maken van een creditcard, Het is mogelijk om jouw nieuwe creditcard naar het buitenland te laten versturen, maar dat heeft tijd nodig. Zodra je jouw nieuwe pas hebt ontvangen, moet je deze nog even activeren en een nieuwe pincode instellen.

Bekijk ook:
Temu verovert de markt: nog goedkoper dan AliExpress?

Direct geld opnemen
Als je begin van de tweeweekse wintersportvakantie jouw creditcard kwijtraakt en gelijk een nieuwe aanvraagt, kan dat wel een paar dagen in beslag nemen. We kunnen ons voorstellen dat je deze tijd wilt overbruggen en niet zo lang kunt wachten. De meeste banken hebben een Cash Service voor noodgevallen. Bel hiervoor naar een speciaal telefoonnummer van jouw bank. Geef jouw rekeningnummer door, het bedrag dat je nodig hebt en in welk land je bent. Medewerkers van de bank vertellen jou wat het dichtstbijzijnde ophaalpunt is waar je jouw geld kunt opnemen. Om er zeker van te zijn dat dit jouw bankrekening is, moet je verplicht een identiteitsbewijs laten zien. Zo hoef je jouw vakantie niet zonder geld te zitten.

996

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.