Krijg de perfecte tuinverlichting met zonne-energie 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Krijg de perfecte tuinverlichting met zonne-energie

Ben je op zoek naar mooie buitenverlichting maar wil je geen kabels trekken, dan zijn lampen op zonne-energie iets voor jou. Er zijn veel soorten zonnelampen. Bijvoorbeeld solar wandlampen, solar spots, solar lantaarns, solar grondspots etc.

Solar verlichting

Solar verlichting werkt op zonne-energie. Concreet is dit verlichting die inwerkt op de zonnestralen in de tuin. Het zonlicht wordt direct omgezet in elektrische energie dankzij de zonnepanelen aan de armatuur van de lamp. Deze elektriciteit wordt opgeslagen in een oplaadbare batterij en voedt de lamp om ‘s avonds voor jouw licht te zorgen. De meeste modellen zonnelampen hebben een brandtijd van ongeveer 6 uur met een opgeladen accu. Dit is meer dan genoeg om je tuinverlichting de hele nacht aan te laten.

Solar verlichting is een zeer duurzaam en milieuvriendelijk product. Een ander voordeel vanuit praktisch oogpunt is het installatiegemak. Er zijn geen draden of kabels nodig. Erg handig als je tuin al helemaal is aangelegd of als je moeilijk bereikbare plekken in je tuin wilt verlichten. Het is ook een zeer veilige verlichtingskeuze omdat het geen kabels heeft en alleen werkt met de zon, wat een natuurlijk fenomeen is.

Bekijk ook:
Geef je tuin een frisse start: Ontdek de gemakken en voordelen van graszoden

De werking van een lamp op zonne-energie

De energie van de zon wordt opgevangen in een zonnepaneel en opgeslagen in een batterij. Daarom zijn alle op zonne-energie lampen uitgerust met oplaadbare batterijen. Het type en de grootte van de gebruikte batterijen is afhankelijk van het type lamp of lichtbron dat wordt gebruikt. Het type lamp bepaalt de functie ervan en dus of de lamp met meer of minder licht gebruikt moet worden. De batterij is zo geregeld dat er altijd voldoende stroom beschikbaar is om de lamp te laten branden.

De plaatsing van solarlampen

Een unieke solar tafellamp kan het beste worden geplaatst waar de lamp voldoende direct zonlicht krijgt. Hoe meer zonlicht, hoe vollediger de batterij wordt opgeladen. Zet de zonnelamp niet in de schaduw, zoals onder een boom. Zonnelampen werken eigenlijk hetzelfde als zonnepanelen op je dak. Hoe meer zon, hoe meer energie.

Sommige lampen op zonne-energie zijn uitgerust met bewegingssensoren. Als het donker is gaat de lamp automatisch aan, maar als er beweging is gaat de lamp fel aan. Ideaal voor het verlichten van bijvoorbeeld tuinpaden. Batterij gaat langer mee omdat de lichten alleen fel zijn als er beweging is. Zelfs op dagen met weinig zonlicht kunnen lampen zelfs ‘s nachts branden.

Bekijk ook:
Tijd voor een nieuwe vloer? De meest gekozen opties en trends

De prijzen van solar lampen

De prijzen voor zonnelampen lopen sterk uiteen. Zo zijn er tafellampen voor net geen 10 euro, maar zijn er ook echte lampenwinkels zoals solarlampkoning.nl/ die lampen verkopen voor 70 euro. Kwaliteit staat hier centraal. Duurdere lampen hebben meestal betere batterijen, waardoor de lampen langer branden en langer meegaan.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.