Wil je het OV vermijden? Zo kom je alsnog op de mooiste plekken van Nederland 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wil je het OV vermijden? Zo kom je alsnog op de mooiste plekken van Nederland

In Nederland zijn we gezegend met een prima infrastructuur. Dit geldt voor ons openbaar vervoer netwerk, maar ook voor de autowegen. De hoeveelheid kilometers asfalt die we in ons land hebben liggen, is uniek voor een dergelijk klein oppervlakte.

Bijkomend voordeel is dat je in ons land op meerdere manieren kunt reizen. Eén van de manieren die steeds minder populair wordt, is reizen met het OV. Het openbaar vervoer werkt niet altijd feilloos, terwijl er ook meer en meer gestaakt wordt. Hoe dit zich in de toekomst gaat ontvouwen, is niet bekend. Het heeft er echter alle schijn van dat het OV zich in de nabije toekomst niet gaat verbeteren.

Wil je desondanks de mooiste plekken van Nederland ontdekken? Dan heb je hier meerdere opties voor.

Optie 1: met een e-bike het land verkennen

De beste optie tegenwoordig is om een e-bike te kopen. Met bijvoorbeeld een Flyer e bike haal je een vriend voor het leven in huis. Zo’n elektrische fiets heeft een flinke actieradius, zit uitermate comfortabel en brengt je snel van plek A naar plek B. On te rijden, moet je echter zelf ook nog wat doen. Op een elektrische fiets blijf je dus zelf ook nog lekker in beweging.

Bekijk ook:
Dit zijn de 5 beste elektrische steps van 2024

Zoals je ongetwijfeld weet, zijn wij het fietsland bij uitstek. Dit komt doordat heel veel mensen in ons land een fiets hebben, maar ook doordat wij heel veel fietspaden hebben. In totaal hebben we bijna 35.000 kilometer aan fietspad in ons land liggen; uniek en indrukwekkend.

Dat er zoveel fietspaden liggen, biedt uiteraard veel mogelijkheden. Je bent hierdoor perfect in staat om op elke plek in Nederland te komen. Als je hiervoor de beste elektrische fiets koopt, geniet je ook nog van veel gemak.

Let bij het aanschaffen van een e-bike wel op specifieke punten. Ben je bijvoorbeeld niet meer super fit of lening? Kies dan voor een elektrische fiets lage instap. Of weet je van jezelf dat je snel last van zadelpijn hebt? Kies dan voor een e-bike met een goed (gel)zadel.

Optie 2: met de auto

Zit je niet meer te wachten op het reizen met de trein of bus? Dan kun je de tochten naar elke gewenste plek in Nederland met je auto afleggen. Het nadeel hiervan is terug te vinden in de brandstofprijzen. Net zoals de gas- en energieprijzen zijn ook de brandstofprijzen de pan uitgerezen. Als je nu je auto vol wilt tanken, moet je onderhand de loterij hebben gewonnen.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

Desalniettemin is het interessant om met de auto ons land te doorkruisen. We beschikken over een prima infrastructuur, terwijl we ook prachtige wegen in ons land hebben. Zo kun je prachtige autoroutes door de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug maken. En de plekken waar je dan uiteindelijk uitkomt, zijn eveneens een lust voor het oog.

Optie 3: op een ander elektrisch vervoermiddel

De elektrische fietsen zijn populair geworden, maar dit geldt ook voor andere elektrische vervoermiddelen:

  • Elektrische step: als je in de directe omgeving leuke plekken wilt ontdekken, biedt een elektrische step uitkomst. Deze steps zijn pas vanaf 2023 legaal, maar bieden ongekend veel mogelijkheden. Dit komt onder meer doordat een e-step compact is en makkelijk te besturen is.
  • Elektrische scooter: als je last van medische klachten hebt, biedt een elektrische scooter uitkomst. Op zo’n scooter hoef je zelf geen inspanningen te verrichten, terwijl je wel snel van plek A naar plek B rijdt.
  • Elektrisch skateboard: voor de tochten bij je in de buurt kun je ook voor een e-skateboard kiezen. Op zo’n skateboard kom je lekker in beweging!
Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.