Wat te doen bij een lekkend dak? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat te doen bij een lekkend dak?

Een onmisbaar onderdeel van een woning. Dat is één van de manieren waarop het dak van een woning omschreven kan worden. Het dak zorgt voor de gewenste bescherming tegen regen en wind, verhoogt het wooncomfort en draagt ook nog bij aan de uitstraling van je woning.

Jammer genoeg kan een dak ook beschadigd raken. Het gevolg van een beschadigd dak is een lekkage. Zo’n lekkage is uiterst vervelend, aangezien water zich snel verspreidt. De gevolgen hiervan kunnen verstrekkend zijn.

Heb je op dit moment last van een lekkend dak? Dan is het zaak om zo snel mogelijk in actie te komen. Hoe je dit doet? Hieronder vind je enkele handige tips. Door deze tips op te volgen, verhelp je snel het lekkende dak.

Tip 1: zet zo snel mogelijk een emmer onder de lekkage

Heb je een lekkage in je woning? Dit hoor je niet alleen aan het druppende water, maar merk je ook op aan de natheid op de vloer. Om deze natheid op de vloer enigszins te voorkomen, is het zaak om zo snel mogelijk een emmer onder de lekkage te zetten.

Heb je bijvoorbeeld een houten vloer? Dan is dit al helemaal een belangrijke tip. Veel water is van grote invloed op de houten vloer, dus zorg ervoor dat je thuis altijd een emmer binnen handbereik hebt staan.

Bekijk ook:
Geef je tuin een frisse start: Ontdek de gemakken en voordelen van graszoden

Tip 2: schakel direct een goede specialist in

Met een emmer onder de lekkage voorkom je eventuele gevolgschade. Maar, het is uiteraard ook zaak om de oorzaak van het probleem aan te pakken. Het advies is om niet zelf op onderzoek uit te gaan, maar om direct een goede specialist in te schakelen.

Met een goede specialist geniet je van een paar voordelen. Eén van de voordelen is terug te vinden in de kennis en ervaring van de vakman/vakvrouw. De specialist weet als geen ander hoe een lekkage kan ontstaan. Mede daardoor is hij/zij snel in staat om de oorzaak te achterhalen.

Daarna geniet je ook nog van een belangrijk voordeel: de specialist kan het probleem snel verhelpen c.q. oplossen. Door dit zo snel mogelijk te laten doen, weet je de vervelende gevolgschade te voorkomen.

Tip 3: overweeg nieuwe dakbedekking

Heb je de bovenstaande 2 tips opgevolgd? Dan is het zaak om je pijlen ook op de toekomst te richten. Het feit dat je last van lekkend dak hebt gehad, moet ergens vandaan komen. Mogelijk is het in jouw situatie daarom verstandig om compleet nieuwe dakbedekking te overwegen.

Bekijk ook:
Ontdek de top behangtrends van 2024 voor een stijlvol interieur

Met bijvoorbeeld EPDM dakbedekking creëer je het best mogelijke dak. Deze dakbedekking is van een uitmuntende kwaliteit, gaat mogelijke lekkages tegen en is ook nog eens duurzaam. Gaat je voorkeur uit naar een andere dakbedekking? Ook dat is prima. Het is vooral van belang dat je de nieuwe dakbedekking overweegt. Je kunt met nieuwe dakbedekking in ieder geval problemen op de lange termijn voorkomen.

Tip 4: onderhoud je dak goed

Heb je nieuwe dakbedekking op het dak van je woning laten leggen? Of heb je ervoor gekozen om dit toch nog even uit te stellen? Ongeacht waar je voor gekozen hebt, is het super belangrijk om je dak goed te onderhouden. Dit kun je deels zelf doen, terwijl je hier ook een goede specialist voor in kunt schakelen.

Wat je qua onderhoud aan het dak zelf kunt doen? Je kunt bijvoorbeeld regelmatig de dakgoot schoonmaken. Hier komt allerlei vuil en bladeren in terecht, waardoor de goot verstopt kan raken. Dat is één van de meest voorkomende oorzaken van een lekkend dak. Om ook in de toekomst problemen aan je dak te voorkomen, moet je simpelweg in actie komen.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.