Gigantische groei in boekingen binnenlandse vakantiehui 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Gigantische groei in boekingen binnenlandse vakantiehui

Begin mei werd er bekend gemaakt dat vanaf 1 juli alle vakantieparken en campings in Nederland weer open mogen. Aangezien we voorlopig niet kunnen vliegen en reizen naar het buitenland wordt afgeraden, is er een gigantische groei in boekingen van binnenlandse vakantiehuisjes.

Ruim 7 miljoen Nederlanders zijn van plan om in eigen land op vakantie te gaan. En dat merken de verhuurders van vakantiehuisjes. Natuurhuisje.nl, dat particuliere huisjes in de natuur verhuurd, heeft nu al ruim twee keer zo veel reserveringen vergeleken met vorig jaar.

Weinig groei Center Parcs

Center Parcs ziet nog geen groei in het aantal boekingen. “Daarvoor is het nog te vroeg en te onzeker”, zegt woordvoerder Marthijn Tabak. Sommige vakantieparken zijn pas recent weer open en de meivakantie is net voorbij, dus wachten mensen nog even met boeken voor de zomer. Ook denkt hij dat er pas een stijging komt in het aantal boekingen zodra buitenlandse vakanties, naar bijvoorbeeld Italië of Spanje, definitief zijn geannuleerd.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Minder buitlenlandse gasten

Marike Rosier, van recreatiebranchevereniging HISWA-RECRON, verwacht dat buitenlandse gasten het waarschijnlijk laten afweten dit jaar. Dit geld vooral voor Duitsers en Belgische gasten, die onder strikte voorwaarden hun land in en uit mogen. Hierdoor ontstaat er extra ruimte voor Nederlandse vakantiegangers, al zullen er minder mensen tegelijk in vakantieparken en op campings mogen verblijven door de anderhalvemetereconomie. Hoe dit financieel zal uitpakken voor de recreatiebranche blijft nog een groot vraagteken.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.