in ,

Verkeersdoden niet minder ondanks corona lockdown

De ongelukken zijn heftiger en eisen meer doden

verkeersdoden corona

Je zou denken dat er nauwelijks verkeersongelukken gebeuren tijdens de lockdown in Nederland. We worden allemaal gevraagd thuis te werken, dus we hoeven bijna niet meer de weg op. En toch zijn er net zoveel verkeersdoden gevallen in de afgelopen periode als vorig jaar. Er gebeuren niet veel ongelukken, maar als ze gebeuren dan zijn ze ernstiger en eisen ze meer levens.

Verkeersdoden coronacrisis

In de periode van 16 maart tot en met 26 april waren er 62 verkeersdoden. Ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden, zijn dat er schrikbarend weinig minder voor een lockdown. Vorig jaar waren er 65 verkeersdoden in diezelfde periode. Het kan zelfs zo zijn dat de cijfers nog gelijk komen. De afspraak is dat iemand wie binnen 30 dagen na het ongeval overlijdt, ook meegeteld wordt als verkeersdode. Op 26 mei zullen we het dus pas definitief weten.

Minder ongelukken

De cijfers zijn opvallend omdat het aantal ongelukken tijdens de lockdown juist is gehalveerd. Per ongeval vallen er nu gemiddeld 14 procent meer doden en gewonden. De kans om bij een ongeluk betrokken te raken als gewonde of dode is dan ook met ruim 30 procent gestegen de afgelopen twee maanden.

Bekijk ook:
Week 48 Nieuwsquiz

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.