in ,

Verkeersdoden niet minder ondanks corona lockdown

De ongelukken zijn heftiger en eisen meer doden

verkeersdoden corona

Je zou denken dat er nauwelijks verkeersongelukken gebeuren tijdens de lockdown in Nederland. We worden allemaal gevraagd thuis te werken, dus we hoeven bijna niet meer de weg op. En toch zijn er net zoveel verkeersdoden gevallen in de afgelopen periode als vorig jaar. Er gebeuren niet veel ongelukken, maar als ze gebeuren dan zijn ze ernstiger en eisen ze meer levens.

Verkeersdoden coronacrisis

In de periode van 16 maart tot en met 26 april waren er 62 verkeersdoden. Ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden, zijn dat er schrikbarend weinig minder voor een lockdown. Vorig jaar waren er 65 verkeersdoden in diezelfde periode. Het kan zelfs zo zijn dat de cijfers nog gelijk komen. De afspraak is dat iemand wie binnen 30 dagen na het ongeval overlijdt, ook meegeteld wordt als verkeersdode. Op 26 mei zullen we het dus pas definitief weten.

Minder ongelukken

De cijfers zijn opvallend omdat het aantal ongelukken tijdens de lockdown juist is gehalveerd. Per ongeval vallen er nu gemiddeld 14 procent meer doden en gewonden. De kans om bij een ongeluk betrokken te raken als gewonde of dode is dan ook met ruim 30 procent gestegen de afgelopen twee maanden.

Bekijk ook:
Poll: Welke coronamaatregel vind jij erger?

 

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Coronavirus (COVID-19) informatie

      Hoe dodelijk is het coronavirus?

      Gigantische groei in boekingen binnenlandse vakantiehui