verkeersdoden corona
Saved Read later
Deel dit bericht

Verkeersdoden niet minder ondanks corona lockdown

Je zou denken dat er nauwelijks verkeersongelukken gebeuren tijdens de lockdown in Nederland. We worden allemaal gevraagd thuis te werken, dus we hoeven bijna niet meer de weg op. En toch zijn er net zoveel verkeersdoden gevallen in de afgelopen periode als vorig jaar. Er gebeuren niet veel ongelukken, maar als ze gebeuren dan zijn ze ernstiger en eisen ze meer levens.

Verkeersdoden coronacrisis

In de periode van 16 maart tot en met 26 april waren er 62 verkeersdoden. Ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden, zijn dat er schrikbarend weinig minder voor een lockdown. Vorig jaar waren er 65 verkeersdoden in diezelfde periode. Het kan zelfs zo zijn dat de cijfers nog gelijk komen. De afspraak is dat iemand wie binnen 30 dagen na het ongeval overlijdt, ook meegeteld wordt als verkeersdode. Op 26 mei zullen we het dus pas definitief weten.

Minder ongelukken

De cijfers zijn opvallend omdat het aantal ongelukken tijdens de lockdown juist is gehalveerd. Per ongeval vallen er nu gemiddeld 14 procent meer doden en gewonden. De kans om bij een ongeluk betrokken te raken als gewonde of dode is dan ook met ruim 30 procent gestegen de afgelopen twee maanden.

Bekijk ook:
Auteursrecht Mickey Mouse vervallen - En hij maakt direct een opmerkelijk debuut

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

841

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.