Dit zijn de kampeertrends van 2021! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de kampeertrends van 2021!

Straks kunnen we weer op vakantie gaan en kamperen. Maar, wat zijn de kampeertrends van dit jaar? In dit artikel zetten we de kampeertrends van 2021 voor je op een rij!

1. Glamping

Glamping is één van de grootste kampeertrends van dit jaar. Met glamping bedoelen we glamour kamperen, oftewel kamperen in luxe. Een glampeervakantie biedt de voordelen van kamperen, zonder dat je last hebt van de nadelen. Want, het meeste wordt bij een glamping gewoon voor je geregeld. Zo heb je minder zorgen, en dat is precies wat we in 2021 willen horen.

Bij een glamping vakantie van Villatent bijvoorbeeld verblijf je in een compleet ingerichte safaritent. In die tent word je van alle gemakken voorzien, want daarin staan onder meer comfortabele bedden, kwalitatief goed meubilair en een royale keuken. Zo wordt kamperen/glamperen natuurlijk extra leuk, want je hoeft alleen nog maar voor je eigen kleding en badartikelen te zorgen. Super handig!

Op de video hieronder krijg je een beter beeld van glamping:

2. Campings met een specialisatie / thema

De themacampings met een specialisatie is een trend die we nog meer in 2021 zullen zien. Steeds meer campings gaan zich specialiseren in een thema en doelgroep, waardoor kampeerders makkelijker een verblijf kunnen vinden dat echt bij hun past.

In Nederland is deze kampeertrend ook zichtbaar. Zo zijn er momenteel tientallen themacampings, bijvoorbeeld gericht op paardenliefhebbers, kinderen, homo's, christenen of fans van glamping.

Paardencamping

3. Kamperen wordt populairder onder (milieubewuste) jongvolwassenen

We verwachten ook dat kamperen populairder wordt onder jongvolwassenen, zeker onder de groep die milieubewust wil zijn. Kamperen is namelijk een relatief goedkope en milieuvriendelijke vakantieoptie, en dat maakt het voor jongvolwassen extra aantrekkelijk.

Dit zijn de kampeertrends van 2021! 13

4. Kamperen op anderhalve meter afstand

Door het coronavirus zal in 2021 kamperen op anderhalve meter afstand ook nog een ding zijn. We verwachten dat het virus de komende tijd nog wel aanwezig zal blijven in Nederland en Europa, en daarom is het geen onaannemelijke gedachte dat je straks ook tijdens het kamperen rekening moet houden met een aantal coronamaatregelen. Het afstand houden van andere kampeerders en zoveel mogelijk zelf je dingen regelen is dus (helaas) een van de kampeertrends van dit jaar.

Dit zijn de kampeertrends van 2021! 14

5. Kampeerspullen delen met een groep vrienden of familie

Tegenwoordig delen we steeds meer met elkaar. Deze trend verwachten we ook terug te zien bij het kamperen. Hierbij deel je de kampeerspullen met een paar vrienden of familieleden. Én kan iedereen, in goed overleg, om de beurt gebruik maken van de spullen.

Dit is natuurlijk een hartstikke slimme trend, want je kampeerspullen staan meestal langer in de opslag dan dat je er gebruik van maakt. Met een beetje plannen, kan iedereen kamperen én kost het veel minder geld. Iets wat in 2021 zeker geen kwaad kan.

Dit zijn de kampeertrends van 2021! 15

6. Offline kampeervakanties in de natuur

De offline kampeervakanties is een verwachte trend die ook aansluit bij een algemene trend uit de samenleving. Steeds meer mensen hebben de behoefte om voor een bepaalde tijd offline te gaan, zodat ze even kunnen ontsnappen aan het nieuws en social media.

Een kampeervakantie in de natuur biedt hier natuurlijk de ideale uitkomst voor. Hier heb je bijna geen afleiding van buitenaf, zeker als je op een plek verblijft zonder signaal. Én kan je volop genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Een offline kampeervakantie is misschien wel de perfecte manier om even te ontsnappen van het dagelijkse bestaan, wat in 2021 helemaal geen slecht idee hoeft te zijn.

Dit zijn de kampeertrends van 2021! 16

7. Online kampeervakanties in de natuur

Misschien een beetje tegenstrijdig, maar we verwachten dat de online kampeervakanties in de natuur ook populairder worden. Er zijn namelijk genoeg mensen die willen genieten van het buitenleven, maar tevens nog in contact willen blijven met hun vrienden en familie. Sommige vakantiegangers willen het beste van beide werelden; dus de mooie natuur, maar met een telefoon inclusief Wi-Fi.

Dit zijn de kampeertrends van 2021! 17

8. De kampeer & werkvakantie

Een andere trend die we in 2021 verwachten is het werk combineren met kamperen. Sommige mensen zullen namelijk graag op vakantie gaan, maar kunnen niet al het werk achterlaten. Voor deze mensen is het een optie om hun werk mee te nemen op vakantie.

Een goed voorbeeld hiervan zagen we vorig jaar al. Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge ging tijdens de zomer namelijk gewoon op vakantie, ook al was de strijd tegen corona nog gewoon bezig. De Jonge was tijdens zijn kampeervakantie wel bereikbaar voor zijn collega's, en stond meerdere malen met hun in contact. Als een minister uit Den Haag het werk kan combineren met een vakantie, dan moet iedereen het toch kunnen?

Dit zijn de kampeertrends van 2021! 18

9. Kamperen in het buitenland (als het weer mag)

Kamperen in Nederland is natuurlijk hartstikke leuk, maar we verwachten ook dat meer Nederlanders in het buitenland gaan kamperen. Als we weer naar het buitenland mogen, dan zullen veel mensen gebruik maken van die optie. Populaire bestemmingen zijn dan België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Kroatië.

Dit zijn de kampeertrends van 2021! 19

Welke kampeertrend spreekt jou het meeste aan?

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.