Elektrische fiets kopen? Ga voor de beste! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Elektrische fiets kopen? Ga voor de beste!

De populariteit van de elektrische fiets blijft gestaag groeien. Inmiddels is één op de drie verkochte fietsen voorzien van trapondersteuning. Het einde van deze populariteit is nog niet ten einde. Steeds meer mensen zien de voordelen in van een elektrische fiets. Tegenwoordig zijn het niet alleen senioren, maar ook forensen en zelfs scholieren stappen over op een elektrische fiets.

Waarom een elektrische fiets?
Gemak staat voorop: door de trapondersteuning gaat fietsen een stuk gemakkelijker. Langere afstanden zijn geen probleem meer. Of je nu naar werk of school fietst, boodschappen gaat doen of gewoon een stuk wil fietsen: op een elektrische fiets leg je langere afstanden af en fiets je vaker. En het mooie is dat je ook nog eens aan je conditie werkt! 

Ga je een elektrische fiets kopen? Oriënteer je dan goed. Met de stijgende populariteit van elektrische fietsen is ook het aantal aanbieders en fabrikanten gestegen. Veel goedkope aanbieders bezuinigen met name op kwaliteit, waardoor je elektrische fiets na een paar jaar al aan vervanging toe is. Hoe voorkom je een miskoop?

Bekijk ook:
Dit zijn de 5 beste elektrische steps van 2024

Elektrische fiets test – inzicht in kwaliteit

Eén van de eerste stappen om een elektrische fiets te kopen is het doornemen van een elektrische fiets test. Hierin worden meerdere fietsen getest op rijcomfort, prestaties, onderdelen en prijs. Er zijn diverse gerenommeerde magazines en websites die een jaarlijkse elektrische fiets test houden. De ANWB, Consumentenbond, AD en Plus Magazine zijn hiervan een voorbeeld. Vaak wordt de uitslag van de elektrische fiets test in een special uitgegeven en zijn de testresultaten online in te zien, al dan niet tegen betaling. Hoewel een elektrische fiets test slechts een momentopname is, geven de uitslagen wel een goede weergave van de prestaties en kwaliteit van de fiets. 

Ben je op zoek naar de beste elektrische fiets van 2021? De beste elektrische fiets test is je eigen test. Net als bij de aankoop van een auto maak je een proefrit op de fiets van je keuze. Het is hierbij aan te raden om op meerdere modellen en merken te gaan fietsen. Probeer hierbij verschillende systemen, zoals een voorwielmotor en middenmotor. Hierdoor leer je de onderlinge verschillen herkennen en kan je beter bepalen welke fiets het beste bij jouw wensen en eisen aansluit. 

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

Fietsenzaak of online?

Heb je meerdere fietsen getest en weet je welk model je voorkeur heeft? Dan moet je alleen nog beslissen waar je deze gaat kopen. De voordeligste keuze is online. Ga je voor service? Dan is een e-bike specialist met een testcenter een goede keuze. 

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.