6 tips en tricks voor een veilige vakantie met de kinderen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

6 tips en tricks voor een veilige vakantie met de kinderen

Op vakantie gaan is vaak een kleine uitdaging. Je moet je koffer inpakken, alle reisbescheiden regelen en mogelijk ook nog activiteiten vooraf regelen. Ga je met je kinderen op vakantie? Dan krijg je met nog meer uitdagingen te maken. Zo moet je ook voor je kinderen hun koffer inpakken. Bovendien heb je met een paar praktische uitdagingen te maken, bijvoorbeeld de manier van reizen.

Je kunt je kind bijvoorbeeld niet zomaar in het vliegtuig meenemen. Ook kun je met je kind niet zomaar naar elke accommodatie toe gaan. Met onderstaande tips ben je gelukkig wél in staat om veilig (en handig) te reizen met je kinderen.

Kies voor een kindvriendelijke accommodatie

Als je met je kinderen op vakantie gaat, moet je sowieso voor een kindvriendelijke accommodatie kiezen. Denk hierbij aan een verblijf op een Vacanceselect camping. Deze campings zijn kindvriendelijk ingericht, bieden veel mogelijkheden tot vermaak en hebben bijvoorbeeld hun eigen animatieprogramma.

Geef je de voorkeur aan een ander soort accommodatie? Dat is uiteraard ook goed mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld ook voor een kindvriendelijk hotel kiezen. Denk al met al goed over je vakantievoorkeuren na. In wat voor accommodatie wil je verblijven? En wat zijn je voorkeuren qua faciliteiten en dergelijke?

Verdiep je goed in inentingen

Ga je met je kinderen een verre reis maken? Verdiep je dan tijdig in inentingen. Sommige landen stellen het namelijk verplicht om jezelf en je kinderen te vaccineren. Kinderen moet bijvoorbeeld voor bepaalde landen ingeënt worden tegen de gele koorts. Wil je meer informatie over de inentingen? Neem dan vooral even contact met je huisarts of de GGD op. Zij weten als geen ander welke vaccinaties verplicht zijn.

Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

Sowieso moet je goed rekening houden met mogelijke gezondheidsrisico’s. Met name jongere kinderen zijn nu eenmaal veel kwetsbaarder, bijvoorbeeld voor virussen en infecties. Bescherm je kind daarom extra goed tijdens een verre reis.

Let goed op of je toestemming nodig hebt

Ga je alleen met je kind op vakantie? Blijft je partner thuis of ben je gescheiden van de andere ouder van je kind? In dat geval moet je toestemming op papier hebben. Bij een grenscontrole moet je namelijk aan kunnen tonen dat je toestemming van de andere ouder hebt gekregen.

Wordt hier streng op gecontroleerd? Dat is per land en per moment verschillend. Je moet vooral het zekere voor het onzekere nemen. Zorg dus altijd voor een dergelijke toestemming, indien je alleen met je kind op reis gaat. Overigens vind je hier op de website van de Rijksoverheid meer informatie over. Ook vind je op die website het toestemmingsformulier.

Haal de juiste reisproducten in huis

Ga je met een jong kind vliegen? Dan is een buikdrager of een vliegtuigbedje een welkome aanwinst. Ga je met een jong kind een flinke autoreis maken? Zorg dan voor een goede en veilige autostoel.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

Je moet al met al de juiste reisproducten in huis halen. Wat de juiste reisproducten zijn, hangt van 2 belangrijke factoren af:

  • De manier van reizen. Het is nogal een verschil of je met het vliegtuig, de trein of de auto op vakantie gaat. Verdiep je daarom per manier van reizen goed in de juiste reisproducten.
  • De leeftijd van je kind. Is je kind bijvoorbeeld 1 á 2 jaar oud? Dan krijg je met andere uitdagingen te maken dan als je kind 8 á 9 jaar oud zou zijn.

Verdiep je goed in het reisadvies

Met name als je een verre reis gaat maken, moet je je goed in het reisadvies verdiepen. Dit is ook het geval als we onverhoopt toch weer met een coronapandemie te maken krijgen. Check daarom voordat je vertrekt altijd nog het reisadvies.

Neem voldoende zonnebrand mee

Als je met je kind naar de zon toe gaat, is het extreem belangrijk om voldoende zonnebrand mee te nemen. Een kinderhuid is namelijk nog gevoeliger voor de felle zonnestralen. Neem daarom voldoendes zonnebrand mee en smeer je kind elke dag (meerdere keren) in.

Bijkomende tip: neem een hoofddeksel voor je kind mee. Met bijvoorbeeld een hoedje of pet bescherm je je kind tegen de felle zonnestralen. Veel kinderen krijgen namelijk hoofdpijn van het felle zonlicht. Met een hoedje of petje verklein je die kans aanzienlijk.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

974

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.