blank

Veilig op vakantie? Creëer een smart home!

0 Shares

Wist je dat er gemiddeld 118 inbraken per dag worden gepleegd in Nederland? En dat dit zeker niet alleen maar in de donkere wintermaanden gebeurt, maar ook in de zomer(vakantie) veel voorkomt? Als je binnenkort dus op vakantie gaat is dit zeker iets om rekening mee te houden. Gelukkig kun je je huis altijd extra beveiligen, bijvoorbeeld door smart home producten toe te voegen. Lees verder om te ontdekken hoe dit precies werkt.

Smart home producten als oplossing

Als je een veilig gevoel wilt creëren op de momenten dat je weg bent van huis is het toevoegen van smart home producten een goed idee. Zo kunnen slimme lampen de veiligheid behoorlijk verhogen. Deze lampen werken met een app op je telefoon of tablet. Hierop kun je ze altijd bedienen, ook als je niet thuis bent. Ook kun je in de app schema’s instellen. Als je dus op vakantie bent kun je er met een schema voor zorgen dat de smart lampen elke avond gaan branden als het donker wordt, zodat het net lijkt alsof je op dat moment gewoon thuis bent. Zo kun je inbrekers op het verkeerde been zetten. Zulke schema’s kun je overigens ook voor andere apparaten gebruiken, zoals voor je slimme gordijnen. Zorg er met een schema voor dat ze elke avond dicht gaan en elke ochtend weer openen. Zo kun je ongenode gasten op verschillende manieren misleiden en je huis een stuk ‘onaantrekkelijker’ voor ze maken.

Bekijk ook:
Welke gevolgen heeft de pandemie op je ondernemingsplan?

Als je vanaf je vakantielocatie je huis in de gaten kunt houden, kan dit het veiligheidsgevoel ook vergroten. Met een slimme camera of een slimme deurbel met video-opties kun je dit vanaf elke locatie op de wereld doen. Veel van dit soort camera’s zijn bovendien voorzien van bewegingsdetectie, zodat je er onmiddellijk op geattendeerd wordt als er iets gebeurt in je huis of in je tuin. Hiervoor kun je ook speciale bewegingssensoren of deur- en raamsensoren aanschaffen, die je allemaal ook waarschuwen als er iets aan de hand is in huis. Eén belletje naar de buren en je kunt grote schade wellicht nog voorkomen.

Voordelen van smart home producten naast veilig op vakantie gaan

Heb je helemaal niks meer aan de smart home producten als je vakantie voorbij is? Zeker wel! Dit soort producten maken je leven een stuk eenvoudiger, bijvoorbeeld door de eerder genoemde schema’s. Zorg ervoor dat je de smart lampen en andere slimme apparaten volledig instelt op jouw leven. De lampen gaan automatisch aan als je uit bed komt, de gordijnen gaan voor je open en de waterkoker gaat aan, zodat je direct een kopje thee kunt zetten als je beneden komt. De mogelijkheden zijn eindeloos! Bovendien kun je met smart home producten je energierekening verlagen; door te zorgen dat de apparaten alleen aanstaan als het écht nodig is en door het energieverbruik zeer nauwgezet in de gaten te houden. Gebruik bijvoorbeeld een slimme thermostaat waarmee de verwarming zich volledig aanpast aan jouw leven. Hierdoor worden de stookkosten een stuk lager en heb je toch altijd een prettige temperatuur in huis.

Bekijk ook:
Samsung VS15A6031R1 - Jet 60 Turbo - Steelstofzuiger review

Smart home producten zijn dus dé slimme oplossing voor het beveiligen van je huis als je binnenkort op vakantie gaat. Ook daarna heb je nog veel plezier aan de slimme apparaten, die je leven makkelijker én goedkoper maken. Een goed idee voor iedereen!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.