IoT: de belangrijkste trends en ontwikkelingen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

IoT: de belangrijkste trends en ontwikkelingen

Internet of Things is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een enorme trend. Eentje die we zowel in het privéleven als het bedrijfsleven veelvuldig en moeiteloos zien terugkomen. Bij een iot platform spreken we van apparaten die verbonden kunnen worden met elkaar en het internet. Meestal middels speciale software. Steeds meer apparaten zijn hier standaard al mee uitgerust. Goede voorbeelden van IoT in het dagelijks leven zijn bijvoorbeeld slimme verlichting.

De ontwikkelingen binnen IoT gaan ongelofelijk snel. We worden steeds beter in het vereenvoudigen van alledaagse- en zakelijke processen middels het internet. We leren telkens bij en dat vertaalt zich terug in een aantal bijzondere ontwikkelingen. Maar wat kunnen we nog meer verwachten? En wat waren de belangrijkste trends van de afgelopen jaren? Lees snel verder!

Productiever thuiswerken

Waarschijnlijk kunnen veel van jullie het woordje thuiswerken niet meer horen. Logisch. In de afgelopen jaren heeft dit zo’n grote rol gespeeld, dat we nu juist blij zijn als we wel naar kantoor mogen. Toch heeft IoT wel de grootste problemen opgelost voor de thuissituatie. We weten allemaal nog wel hoe die eerste weken thuiswerken gingen. Niemand had hier op gerekend. Veel van ons zaten ongemakkelijk aan de keukentafel, op de bank of zelfs hangend in bed. Niet echt de beste werkomgeving om productief aan de slag te gaan. Daarnaast was het ook vrijwel onmogelijk om al het werk te doen wat normaal op kantoor werd gedaan.

Bekijk ook:
Ontdek de ultieme kracht van Sony ULT - De koptelefoons en speakers met verbluffende bas

De corona crisis heeft er dan ook mede voor gezorgd dat het IoT platform verder is uitgebreid. Middels dit platform was het nodig om meerdere processen met elkaar te verbinden. Alle medewerkers toegang te geven tot de belangrijkste informatie en software. Maar denk ook aan het gemak van interactieve videoconferenties. De zogenaamde Zoom-meetings. Dit was allemaal niet mogelijk geweest zonder IoT.

Digitale telefoonproviders

De komst van mvnos is nog een goed voorbeeld van de steeds grotere ontwikkelingen op het gebied van het internet. MVNO’s zijn operators die niet over een eigen netwerk beschikken. Ze hebben ook geen fysieke kantoren of bedrijfspanden. Toch kunnen ze telefoondiensten en producten aanbieden. Dit doen ze door mee te liften op het network van grote providers. Hiermee kunnen de kosten zo laag mogelijk worden gehouden en worden de abonnementen heel aantrekkelijk voor zowel particulieren als ondernemers.  

Meer cyberbeveiliging

Een van de grootste nadelen van IoT is dat het niet altijd even betrouwbaar is. Hoe meer apparaten en belangrijke bedrijfsprocessen met het internet zijn verbonden, hoe groter de kans op cybercriminaliteit is. Het laatste wat je wil is dat belangrijke gegevens in de handen van cybercriminelen valt. Gelukkig wordt ook hier hard aan gewerkt. Zo is de afgelopen jaren veel te doen geweest omtrent de cyberbeveiliging voor IoT. In 2023 zal het IoT platform veiliger dan ooit tevoren zijn.

Bekijk ook:
Waarom de Google Nest Protect V2 jouw volgende slimme rookmelder moet zijn

Deze ontwikkeling maakt ook dat er heel veel vraag is naar IoT-app-ontwikkelaars. Zij gaan de komende jaren steeds betere producten leveren. Alles om de beste strategieën tegen cyberaanvallen te creëren. 

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.