Inkt alweer op? Zo los je het op! 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Inkt alweer op? Zo los je het op!

Is de inkt van jouw printer alweer op? Met een inkjetprinter gaat dat nou eenmaal vaak net even sneller dan dat je doorhebt. Gelukkig zijn ook daar passende oplossingen voor. Natuurlijk begrijpen we ook dat je geen zin hebt om hoge bedragen te betalen voor een nieuwe cartridge. Maar, hoe je het went of keert, inkt is gewoon erg prijzig.

De juiste printer voor jouw situatie

Print je heel af en toe eens een pagina, gebruik je jouw printer zakelijk of moeten er tientallen pagina’s per dag geprint worden? Dan is het handig om eens te kijken of je wel de juiste printer gebruikt. Print je erg veel en doe je dit voornamelijk in zwart-wit? Dan is een laserprinter aan te raden. Dit type printer gebruikt nu eenmaal veel minder inkt. Print je heel af en toe eens een pagina, dan is een inkjetprinter vaak een stuk voordeliger. Wees je daarom bewust van het gebruik van de printer voordat je een aanschaft. Ook wanneer je andere dingen gaat doen op het gebied van printen, is het aan te raden om na te gaan of je nog steeds de juiste printer gebruikt.

Bekijk ook:
SpaceX: dit is de waarde van het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk

Goedkope navullingen

Natuurlijk zijn er tal van manieren om om te gaan met een lege cartridge. Zo kun je een nieuwe, dure, cartridge kopen van het merk van jouw printer. Maar daarnaast zijn er ook manieren om zelf je cartridge bij te vullen met inkt. Het zelf bijvullen van de inkt in een cartridge brengt nogal wat complicaties en een grote kans op hele vieze handen met zich mee. Daarnaast is er nog een andere, misschien zelfs wel betere, oplossing. Inktcartridges van eigen merk. Wanneer je voor deze oplossing kiest krijg je gemakkelijk en snel een cartridge thuis gestuurd die precies gemaakt is voor jouw type printer, inclusief inkt. En omdat je niet meer hoeft te betalen voor het merk, betaal je een stuk minder.

Gemakkelijk te plaatsen en printen maar

De inktcartridge van eigen merk is speciaal op maat gemaakt voor de aansluiting in jouw printer. Daarom is het van belang om eerst goed te kijken wat voor type printer je hebt. Wanneer je de cartridge van PrintAbout hebt ontvangen, kun je deze in je printer stoppen. Wel is het hierbij aan te raden om de aanwijzingen van de printerfabrikant op te volgen. Zo voorkom je dat je iets kapot maakt in de printer zelf. Uiteindelijk is het plug & play. Heb je de cartridge inmiddels aangesloten in de printer? Kalibreer de printer dan nog even. Zo kun je meteen zien of het goed gegaan is en waar nodig kun je dan de instellingen nog een beetje finetunen. 

Bekijk ook:
Top 5 robotstofzuigers met dweilfunctie

Als alles nu goed aangesloten is kun je weer aan de slag met het printen, zonder dat het je teveel geld heeft gekost.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.