in

Hoe werkt het algoritme van Instagram?

Instagram is tegenwoordig één van de meest gebruikte apps van de wereld. Dit platform biedt veel mogelijkheden om te groeien als creatieveling, als je de app goed weet te gebruiken. Achter het algoritme van Instagram zit een heel systeem dat ervoor zorgt dat de ene post vaker gezien wordt dan de ander.

Wat is algoritme?

Sinds een aantal jaar heeft Instagram het algoritme veranderd. Eerst maakte Instagram gebruik van een chronologische tijdlijn. Hierdoor zag je eerst de meest recente posts. Deze manier zorgde ervoor dat mensen vaak content mistte die ze het meest interessant vinden. Daardoor zaten mensen minder lang op de app.

Om die reden is Instagram overgestapt op een algoritme op basis van engagement en interesse. Door je gedrag wordt een unieke tijdlijn gevormd. Hierdoor krijg jij als gebruiker vaker foto’s te zien die je interesseren waardoor je langer op de app blijft scrollen.

Hoe werkt het Instagram algoritme?

Zodra je content meer bekeken wordt, krijg je meer bereik. Maar hoe krijg je dat voor mekaar? Instagram bepaalt jouw relevantie op basis van drie factoren:

Bekijk ook:
Zo bescherm je je mobiele telefoon optimaal

1. Interesse doelgroep

Op basis van eerdere posts, schat Instagram in hoeveel interesse je foto krijgt bij je volgers. Als jouw selfies veel likes en reacties krijgen, zal de app je nieuwe selfie hoger op de tijdlijn van anderen zetten.

2. Recente posts

Je volgers vinden recente posts interessanter dan oude. Daarom zal Instagram ervoor zorgen dat deze beter te zien zijn. Om de zichtbaarheid van je account te verbeteren kun je ervoor zorgen dat je een nieuwe foto plaatst op het moment dat je volgers online zijn. Als je een bedrijfsprofiel hebt, kun je dat bij je statistieken vinden.

3. Interactie

Instagram kijkt naar interacties die jij met andere gebruikers hebt gehad. Op die manier proberen ze de mensen waarmee je het meeste contact hebt, zoals familie en vrienden, bovenop je tijdlijn te plaatsen. Door veel likes, reacties en privéberichten te krijgen verbetert de interactie met je volgers waardoor je vaker gevonden zult worden. Door goede content te plaatsen zul je sneller relevante volgers krijgen die actief zijn op jouw account. Hashtags kunnen helpen om meer mensen naar je profiel te sturen.

Bekijk ook:
De voordelen van een spiegelreflexcamera

Bekijk ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

social distancing

Social distancing lijkt te werken: minder ic-opnames

Klinische lycantropie: van mens naar weerwolf