in , ,

Social distancing lijkt te werken: minder ic-opnames

Blijf zo doorgaan!

social distancing

We worden massaal opgeroepen om thuis te blijven, en dat is niet voor niks. We willen het aantal benodigde ic-bedden zo laag mogelijk houden zodat de ziekenhuizen niet overbelast worden. We zijn nu met zijn allen bezig met social distancing, en dit lijkt zijn vruchten af te werpen. Het aantal opnames wordt steeds kleiner.

Minder opnames IC

Afgelopen vrijdag kwamen er nog maar 51 patiënten bij op de ic, en zaterdag waren dit er nog maar 36. Er lijkt dus een kleine verbetering te zijn. De voorzitter van het Landelijke Netwerk Acute Zorg, Ernst Kuipers, laat weten “We zien het aantal opnames de afgelopen dagen minder snel stijgen dan vorige week”.

Hulp van onze buurlanden

Er zijn 33 ziekenhuizen in Duitsland die hebben laten weten dat zij Nederlandse patiënten willen opvangen indien nodig. Er zijn dan ook al 17 patiënten overgeplaatst naar een Duitse ic-afdeling. Als deze samenwerking zo door blijft gaan zullen de Nederlandse IC-afdelingen genoeg capaciteit behouden om iedereen op te vangen.

Spannende situatie

Wat het vooral heel spannend maakt, en beslissend is of we de capaciteit gaan redden, is het feit dat patiënten relatief lang op de afdelingen blijven liggen. In het begin van de coronacrisis werd er rekening gehouden met 10 dagen, maar dat bleek uiteindelijk toch bijgesteld te moeten worden naar 23 dagen. Dat is dus meer dan het dubbele. Dit is ook waarom de ic-capaciteit op dit moment zo fragiel is.

Lees ook:
Kabinet geeft RIVM toestemming om data mobiele telefoons te gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Virusgame ineens mateloos populair

Hoe werkt het algoritme van Instagram?