Google Stadia
Saved Read later
Deel dit bericht

Google Stadia: een ware speeltuin voor de verbeelding

Google werkt er al 20 jaar aan om zoveel mogelijk informatie voor jou beschikbaar te maken. Directe levering van de informatie wordt mogelijk gemaakt via het datacenter en uitgebreide netwerkmogelijkheden. Nu gebruikt Google die technologie via Google Stadia om de manier waarop je toegang hebt tot en geniet van videogames te veranderen.

Google Stadia gameplatform

Google Stadia is een nieuw videogameplatform dat directe toegang tot je favoriete games op elk type scherm, of het nu een tv, laptop, desktop, tablet of mobiele telefoon is aanbiedt. Google's doel is om die games beschikbaar te maken in resoluties tot 4K en 60 frames per seconde met HDR en surround sound. Het nieuwe platform wordt later dit jaar in bepaalde landen, waaronder de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk en een groot deel van Europa.

Bekijk ook:
Top 10 meest gedownloade mobiele games in 2020

Om Google Stadia te bouwen is er diep nagedacht over wat het betekent om een gamer te zijn en is er gewerkt aan het samenbrengen van twee verschillende werelden: mensen die videogames spelen en mensen die ervan houden om ze te bekijken. Google Stadia heft beperkingen op voor de spellen die gemaakt en gespeeld worden en voor de community's die ervan genieten.

Geavanceerde gamestreaming

Met behulp van het wereldwijd verbonden netwerk van Googledatecenters zal Google Stadia spelers bevrijden van de beperkingen van traditionele consoles en pc's.

Wanneer spelers Stadia gebruiken, hebben ze altijd en op vrijwel elk scherm toegang tot hun games. En ontwikkelaars hebben toegang tot bijna onbeperkte middelen om de games te maken waar ze altijd van hebben gedroomd. Het is een krachtige hardwarestack die serverklasse, GPU, CPU, geheugen en opslag combineert en met de kracht van de datacenterinfrastructuur van Google kan Stadia net zo snel evolueren als de verbeelding van gamemakers.

Bekijk ook:
Top 10 populairste games van 2020

Datacenters maken Stadia mogelijk, maar wat het systeem onderscheidt is hoe het werkt met andere Google-services. In een wereld waar meer dan 200 miljoen mensen dagelijks gamegerelateerde content bekijken op YouTube, maakt Stadia veel van die games speelbaar met een druk op de knop. Als je kijkt naar een van je favoriete Youtubers die Assassin's Creed Odyssey aan het spelen is, klik je gewoon op de knop ‘nu spelen'. Enkele ogenblikken later ren je zelf door het oude Griekenland in je eigen spel – geen downloads, geen updates, geen patches en geen installaties.

Maar wat is een gamingplatform zonder een eigen speciale controller?

De Stadia-controller

Toen Google de Stadia-controller ontwierp, luisterden ze naar gamers over wat ze wilden in een controller. Ten eerste hebben ze ervoor gezorgd dat er een directe verbinding tussen de Stadia-controller en het datacenter kwam via Wi-Fi voor de best mogelijke prestaties. De controller bevat ook een knop voor het direct vastleggen, opslaan en delen van gameplay met een verbluffende resolutie van maximaal 4K. En het is uitgerust met een Google Assistant-knop en ingebouwde microfoon.

Met behulp van de enorme ervaring, het bereik en de tientallen jaren van investering maakt Google van Stadia een krachtig gamingplatform voor spelers, ontwikkelaars en makers van YouTube content – in alle soorten en maten.

Bekijk ook:
Gamen op Google Stadia

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.