magenta trendkleur
Saved Read later
Deel dit bericht

Magenta is de nieuwe trendkleur

De sterke toon ‘Magenta' werd door het Pantone Institute erkend als één van de belangrijkste trendkleuren van het jaar – en is overal te zien op de catwalk en op de straten van New York tot Berlijn.

Magenta trendkleur van de zomer

Modeliefhebbers weten dat roze nooit hetzelfde roze is, omdat de kleur in vele facetten komt. Een van hen, magenta, heeft een roodpaarse toon die een gedurfd, maar toch ongelooflijk elegant en vrouwelijk accent in de kledingkast creëert.

Daarom mag het niet ontbreken in de zomer van 2019. Pantone koos de nuance “Magenta Haze” als een van de belangrijkste trendnuances van het jaar. De modewereld lijkt dat leuk te vinden, want of het nu gaat om gezwollen rokken bij Givenchy of elegante shorts bij Jacquemus – we hebben de heldere trendkleur op de catwalks van de grote ontwerpers kunnen waarnemen.

Bekijk ook:
De modekleuren van dit najaar: dit zijn ze!

Zo stylen we de trendkleur magenta

Tip 1: Als een kleuraccent op witte sneakers
Magenta is een echte krachtige kleur. Maak je geen zorgen, je hoeft de verfdoos niet zelf op te halen, want je winkel heeft al je nieuwe favoriete sportschoen: het klassieke unisex-model “VS ADVANTAGE CL” van Adidas is opnieuw geïnterpreteerd met subtiele details in helder magenta.
Moderner, koeler, meer individueel – de Color Splash geeft de basissportschoen net dat beetje extra en maakt het een echt collectorsitem voor sneakerjunkies.

Tip 2: Combineer met rustige kleuren
Magenta is een zeer vrouwelijke, sterke kleur die snel op een Barbie-look kan lijken. De truc van mode-professionals? U kiest voor losse, vloeiende silhouetten en stoffen die magenta er modern uit laten zien en de kleur meer casual maken. Magenta is een blikvanger op zich, dus je moet het combineren met zachte, stille kleuren, anders kan de look snel aanvoelen als een overdosis. Romig wit voegt een zomers tintje toe, terwijl natuurlijke nuances zoals beige een elegante stijlmatch creëren.

Tip 3: Gebruik als een statement-stuk
Als je je wilt onderscheiden van de rest, kun je een fashion statement maken met de trendkleur magenta. Kies gewoon een favoriet stuk in de nuance en bouw er een subtiele look omheen. Een voorbeeld: een opvallende, magenta trenchcoat!

Tip 4: Kies casual silhouetten
Magenta is een zeer vrouwelijke, sterke kleur die snel op een Barbie-look kan lijken. Vooral wanneer de kleding erg nauwsluitend en overdreven sexy is. De truc van mode-professionals? U kiest voor losse, vloeiende silhouetten en stoffen die magenta er modern uit laten zien en de kleur meer casual maken. Bekijk hier andere fashion & beauty tips.

Bekijk ook:
10 Mooie kleuren voor de muren in de woonkamer

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.