De voordelen van glasvezel 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De voordelen van glasvezel

In steeds meer regio’s in Nederland kunnen mensen gebruik maken van glasvezel. Dit komt doordat alsmaar meer gebieden aangesloten worden op het glasvezelnetwerk. Dit is niet alleen handig voor de gebruikers, in veel gevallen is dit zelfs nodig. Dit komt doordat we in Nederland alleen maar meer internet gaan gebruiken, terwijl we ook graag een snellere internetverbinding willen. Glasvezel is een goede oplossing in verband met de volgende voordelen van deze techniek!

Snel internet tegen een lage prijs

Misschien denk je dat glasvezel Friesland aan de dure kant is ten opzichte van de andere opties die je hebt bij een internetverbinding. Dat valt echter reuze mee! Vandaag de dag is het al mogelijk om glasvezelinternet voor het zelfde bedrag te krijgen als internet via een oudere aansluiting. DSL is hier een goed voorbeeld van, wat dus steeds minder gebruikt wordt. Glasvezel is in sommige gevallen zelfs goedkoper dan DSL!

Hogere internetsnelheid

Je krijgt door te kiezen voor glasvezel bovendien een hogere internetsnelheid. Tegenwoordig wordt dit alsmaar belangrijker aangezien ons energieverbruik continu toeneemt. Glasvezel kan de vraag naar een hogere internetsnelheid echter eenvoudig aan. Je kunt er zelfs voor kiezen om bij glasvezel buitenaf een snelheid van 1 Gig, oftewel 1000 Mbps, af te sluiten.

Bekijk ook:
8 krachtige powerbanks uitgelicht

Down- en uploadsnelheid is hetzelfde

Bij oudere internetaansluitingen is het normaal dat de downloadsnelheid een stuk hoger ligt dan de uploadsnelheid. Dit kan voor problemen zorgen, bijvoorbeeld als je video’s of bestanden wilt uploaden op het internet. Hier zul je echter geen last hebt als je kiest voor glasvezel in je woning aangezien de down- en uploadsnelheid bij deze verbinding symmetrisch is. Met andere woorden, deze twee snelheden zijn precies gelijk aan elkaar!

Stabiele verbinding

Anno 2022 is het niet alleen belangrijk dat het internet in ons huis snel is, het moet ook stabiel zijn. Niemand zit immers te wachten op een verbinding die ineens wegvalt. Door glasvezelinternet af te sluiten, voorkom je dat je problemen hebt met de stabiliteit van je aansluiting. Vooral tijdens het gamen zul je minder last van haperingen of storingen hebben als je gebruik maakt van glasvezel.

Milieuvriendelijker

Het is tegenwoordig belangrijk om rekening te houden met het milieu. Dit doe je door gebruik te maken van glasvezel, dit is namelijk milieuvriendelijker dan de andere aansluitingen. Zo verbruikt het minder stroom, terwijl glasvezel ook nog eens minder uitstoot afgeeft. Daarnaast heeft dit type netwerk minder onderhoud nodig dan de oudere exemplaren.

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.