Crypto wordt steeds populairder, maar waarom? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Crypto wordt steeds populairder, maar waarom?

Een vraag die velen die er nog `buiten` zitten wel vaker bezig houdt: waarom investeert men nou in een munt die puur virtueel is en ook nog niet gecontroleerd wordt door een centrale bank? Dat gaat tegen de gedachten is die men gewend is van de traditionele valutasoorten. Echter is crypto meer dan alleen een virtuele valuta soort en gaat het om een complete revolutie die het teweeg zal brengen.

Veilig en anoniem transacties plegen

Dat zijn gelijk ook de principes waar crypto van uit gaat en kunnen Overheden geen controle meer uitvoeren over niet alleen het financieel verkeer, maar blijven interferenties van centrale banken achterwege. Het gaat bij crypto dus puur om de werking van het marktmechanisme van vraag en aanbod. Daar komt er nog bij kijken, dat de hoeveelheid crypto niet oneindig is. Omdat er gebruik wordt gemaakt van een open source codering, valt het gelijk op wanneer er pogingen tot fraude worden gepleegd. Door het afwezig zijn van een centraal controle orgaan, kunnen transacties waar ook ter wereld uitgevoerd, gelijk worden geverifieerd. Zo kunnen bijvoorbeeld landbouwers hun producten verkopen en betaald krijgen in crypto. Dat `geld` kan vervolgens ook overal ter wereld worden gebruikt. Een ware uitweg om te geraken naar een globaal monetair systeem waar iedereen gelijke kansen wordt geboden. De verschillende soorten crypto en hun verhoudingen ten opzichte van elkaar kunnen op Coinmarketcap bekeken worden.

Bekijk ook:
Ontdek de ultieme kracht van Sony ULT - De koptelefoons en speakers met verbluffende bas

Steeds meer partijen maken er deel van uit

If you can’t beat them, join them, dat is wat ervan gezegd wordt en blijkt dat door een aantal Overheden die vergaande plannen hebben om met hun eigen crypto op de markt te verschijnen. Het druist dan misschien in tegen het principe van een onafhankelijk monetair systeem, maar geeft het wel aan dat crypto er is om niet meer van het toneel te verdwijnen. Betalingen kunnen nu ook met de cryptocreditcards worden gedaan en staan grote bedrijven als Visa en Mastercard erachter. Door gebruik te maken van de huidige uitgebreide infrastructuur om transacties te plegen, is het voor crypto mogelijk om gelijkwaardig de concurrentie aan te gaan met de traditionele vormen van valuta.

En aan het vertrouwen is dat te merken zoals aan de  Chainlink koers verwachting 2025. Ook voor een lange termijn investering is het voor velen nu interessant om crypto te overwegen en doet dat sterk afbraak aan het idee dat crypto er alleen is om op korte termijn winsten uit te halen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.