Wat is Chainlink
Saved Read later
Deel dit bericht

Chainlink LINK; wat is het en waarom is het interessant?

Het handelen en gebruik maken van cryptomunten wordt steeds populairder. Chainlink LINK is een cryptobedrijf met erg veel potentie. Chainlink maakt erg veel stijgingen door en experts zijn dan ook erg enthousiast over dit cryptobedrijf. In dit artikel leest je, wat chainlink is, hoe het werkt en waarom het interessant is.

Wat is chainlink precies?

Chainlink is een cryptobedrijf met de overtuiging om zogeheten smart contracts voor heel de wereld ter beschikking te stellen. Een smart contract is een contract waarin computer gecodeerde afspraken staan geregistreerd op de blockchain. Voor een smart contract is geen tussenpersoon nodig. Het contract wordt automatisch uitgevoerd. De afspraken in het contract zijn voor iedereen te bekijken, maar door niemand kan het contract worden aangepast. Volgens chainlink zijn smart contracts de toekomst voor veel bedrijven, omdat ze overbodige taken van mensen overnemen. Het probleem is echter dat smart contracts vaak niet met andere systemen overweg kunnen. Chainlink wil dit gaan veranderen.

Hoe willen ze dit gaan doen?

Chainlink wil dus externe systemen verbinden met de blockchains. Dit willen ze bewerkstelligen door het gebruik maken van smart contracts. Deze willen ze toegang geven tot bijvoorbeeld API's, datafeeds en bankgegevens. De bedrijven leveren deze gegevens en kunnen vervolgens gebruikmaken van smart contracts. Hierdoor kunnen ze gebruikmaken van het chainlink netwerk zonder over te schakelen naar een nieuw systeem. Bedrijven krijgen ook een beloning, omdat ze data en API's aanleveren: LINK tokens. Ze worden dan chainlink node operators genoemd. Al deze operators samen vormt het raamwerk of netwerk van chainlink.

Bekijk ook:
Waarom de Google Nest Protect V2 jouw volgende slimme rookmelder moet zijn

Waarom is dit project interessant?

Chainlink is een erg interessant project. Dit komt vooral, omdat het nieuw is. Op het moment is het nog niet mogelijk dat smartcontracts met andere systemen samenwerken. Chainlink brengt hier verandering in. Chainlink doet dit door een eigen decentraal Oracle netwerk (een oracle zorgt voor de data die nodig is voor het uitvoeren van smart contracts). Door dit netwerk kunnen blockchains worden verbonden met externe systemen en smartcontracts kunnen met elkaar communiceren. Vooral de laatste weken maakt chainlink een groei door. De waarde is dan ook erg gestegen.

De LINK token

De LINK token is de cryptocurrency van chainlink. Hiermee worden node operators betaald. Hoe meer operators er actief zijn hoe hoger de ruilwaarde ofwel kracht van de LINK token. Deze wordt dan namelijk meer gebruikt. Er zal geen tokenswap komen voor de LINK token.

Handelen via cryptobots

Als je gaat handelen in cryptomunten is het gebruik maken van een cryptobot aan te raden. Een cryptobot is software die jouw handelsstrategie voor jou uitvoert. Door een bot zit je 24/7 op de markt, wat onmogelijk is zonder bot. Daarnaast kan een bot je erg veel tijd besparen, omdat hij taken op zich neemt die je anders zelf had moeten doen. Een bot heeft geen last van menselijke problemen, zoals vermoeidheid of emoties. Een bot zal daarom altijd de juiste keuze maken, mits goed ingesteld. Let wel goed op de veiligheid van de bot die je gebruikt. Het gaat tenslotte wel om geld.

Bekijk ook:
Top 5 robotstofzuigers met dweilfunctie

Meer info: https://elitetrading.de/trading-software/bitcoin-evolution-review/

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.