Marc Overmars per direct weg als Ajax-directeur na berichten van grensoverschrijdend gedrag 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Marc Overmars per direct weg als Ajax-directeur na berichten van grensoverschrijdend gedrag

Ajax-directeur Marc Overmars vertrekt per direct bij de Amsterdamse voetbalclub. Overmars zou gedurende een langere periode grensoverschrijdende berichten hebben gestuurd aan meerdere vrouwelijke collega's. Ajax maakte het besluit zondagavond bekend.

Het besluit van Overmars volgt na meerdere gesprekken die zijn gevoerd tussen de Raad van Commissarissen, algemeen directeur Edwin van der Sar en Overmars zelf.

Op de website van Ajax trekt Overmars zelf ook het boetekleed aan met de volgende statement:

“Ik schaam me kapot. Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk.” “Ik bied mijn excuses aan. Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten, dat zie ik inmiddels ook in. Maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax. Dit heeft ook grote impact op mijn privésituatie. Daarom verzoek ik iedereen mij en mijn gezin met rust te laten.”

RvC-voorzitter Leen Meijaard stelt in een korte verklaring dat het een dramatische situatie is voor alle betrokkenen. “Het is ingrijpend voor de vrouwen die met het gedrag te maken hebben gehad. Toen wij geluiden hierover opvingen hebben we meteen gehandeld, daarbij zorgvuldig gewikt en gewogen wat het beste was om te doen.”

Algemeen directeur Edwin van der Sar zegt in een statement dat hij de situatie afschuwelijk vindt voor iedereen, en sluit zich aan bij de woorden van Meijaard. ” Ik voel me vanuit mijn rol ook verantwoordelijk om de collega’s te helpen. Een veilig werkklimaat is heel belangrijk, voor iedereen bij Ajax. We gaan daar de komende tijd nóg meer aandacht aan besteden.”

Bekijk ook:
Poll: Wat vind jij seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer?

Marc Overmars vertrekt na 10 jaar door de achterdeur bij Ajax

Marc Overmars was tussen 2012 en 2022 de directeur voetbalzaken en sinds 2012 was hij ook statutair bestuurder. Recent werd hij zelfs herbenoemd voor een nieuw termijn, tot en met de zomer van 2026. Maar, Ajax en Overmars zien nu geen andere keuze dan vroegtijdig uit elkaar te gaan.

Met het vertrek van Overmars komt er een eind aan een succesvolle samenwerking. In de periode dat Overmars bij de Amsterdamse voetbalclub werkte, werden er meerdere hoofdprijzen gewonnen. Zo werd Ajax kampioen in 2012, 2013, 2014, 2019 en 2021, de KNVB beker werd in 2019 en 2021  gewonnen en daarnaast presteerde Ajax ook meerdere keren geweldig in de Champions League.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.