PSG kan nog rijker worden door zomers trainingskamp 12
Saved Read later
Deel dit bericht

PSG kan nog rijker worden door zomers trainingskamp

In de voetbalwereld gaat het inmiddels meer over geld dan over het voetbal zelf. Na het reguliere seizoen gaan veel clubs, in voorbereiding op het nieuwe seizoen, op trainingskamp. Veel clubs doen dit tegenwoordig in het buitenland, wat vooral bij de elite clubs erg populair is. Ook de Franse kampioen Paris Saint Germain gaat in het buitenland aan een oefencampagne beginnen, en deze blijkt voornamelijk financieel heel interessant te zijn.

International Champions Cup

De voorbereiding in een ander land draaien is een traditie die al tientallen jaren bestaat bij de meeste clubs. Maar een trainingskamp in het buitenland beleggen werd vanaf 2013 écht populair. Met de komst van de International Champions Cup kregen supporters uit onder andere de VS, China en Australië de kans om de legendarische Europese teams in eigen land te zien. De cup was een groot toernooi met vriendschappelijke wedstrijden tussen de grootste teams van Europa, en later van de wereld. Commercieel was dit voor iedere club een heel interessant toernooi, ondanks dat het enkel vriendschappelijke wedstrijden waren. De kaarten voor de wedstrijden waren erg in trek, evenals de uitzendrechten. 

Bekijk ook:
Haal alles uit je training: de top 5 sporthorloges van nu

Ook deze zomer gaan weer veel clubs op trainingskamp in het buitenland, en spelen ook daar oefenwedstrijden. Zo speelt Manchester United oefenwedstrijden in Schotland, Chelsea in de Verenigde Staten, en zo leek Paris Saint Germain eerst Chelsea te gaan volgen. Toch besloot de Franse topclub anders, en vertrekken ze nu naar Japan en Zuid-Korea. Tot verbazing van de fans besloot de club de andere kant op te gaan, en dat blijkt vooral om een financiële reden te gaan.

PSG gaat op een zeer lucratief trainingskamp deze zomer

Meest lucratieve tripje

De beslissing om de richting het oosten te vertrekken blijkt een groot financieel voordeel te hebben. PSG kan hierdoor maar liefst 20 miljoen euro bijschrijven, en dit kan in de toekomst alleen maar meer worden. Zo speelt de club heel slim in op de groeiende interesse vanuit Azië in het mondiale topvoetbal, Daarnaast liggen er ook veel potentiële mogelijkheden op commercieel gebied in het werelddeel, iets dat het voor veel voetbalclubs een heel interessante bestemming maakt.

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Overigens is er niets bekend over wat Paris Saint Germain zou opstrijken wanneer ze naar de VS zouden zijn vertrokken, al is de populariteit van de club van onder andere Neymar daar ook al immens. Er is al een enorme fanshop in New York, en de verwachting is dat er nog meerdere winkels bij zullen komen in de Verenigde Staten. Naast een topclub is PSG dus ook groots in het vinden van commerciële mogelijkheden.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.