Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland 2024: dit moet je weten 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland 2024: dit moet je weten

Het is dit jaar weer tijd voor het Europees Kampioenschap waar menig voetbalfans naar uit kunnen kijken. Het EK wordt dit jaar gehouden in Duitsland waar verschillende landen weer strijden om de winst. Ga jij dit jaar ook voor de buis zitten om het EK te kunnen kijken? Dan zijn er een aantal punten die je moet weten: hieronder wordt het voor je opgesomd.

1. Hoe werkt het EK eigenlijk?

Voordat je het EK voetbal kunt gaan kijken, is het natuurlijk wel verstandig dat je weet hoe het precies in elkaar steekt. Op die manier kun je zonder problemen de wedstrijden blijven volgen en snap je het ook nog eens. Om mee te kunnen doen aan het EK worden er eerst kwalificatiewedstrijden gespeeld. Er zijn in totaal twaalf teams die worden verdeeld in drie verschillende poules. Het is de bedoeling dat de teams die meedoen, zoveel mogelijk wedstrijden winnen in de poulefase. Op die manier komen ze hoger in de poule terecht, waardoor ze door mogen naar de halve finale. De eerste drie van de twaalf, worden gekwalificeerd voor het EK.

Tijdens het EK voetbal wordt er ook gebruikgemaakt van diverse poules waarin diverse landen met elkaar moeten strijden om de felbegeerde titel. De bovenste landen in de poule mogen door naar de kruisfinales. Vervolgens worden de halve finales gespeeld en tot slot de grote finale. Op die manier kom je erachter wie de absolute winnaar wordt van het EK. Per gewonnen wedstrijd kan een land punten verdienen, op die manier kunnen zo hoger eindigen in de poule. Het beste is natuurlijk wel om alles te winnen.

2. Locatie

Zoals net al kort werd benoemd, wordt het EK dit jaar gehouden in Duitsland. Op verschillende locaties in Duitsland worden wedstrijden gehouden: om precies te zijn vinden de wedstrijden verdeeld over tien steden plaats in de bijbehorende voetbalstadions. Zo wordt er onder andere gespeeld in Berlijn, Keulen en Frankfurt. Het is goed om te weten dat de finale van het Europees Kampioenschap dit jaar wordt gehouden in de Duitse hoofdstad, in het Olympiastadion. De halve finale van het EK vindt plaats in het grote voetbalstadion ‘Signal Iduna Park’ in Dortmund, met maar liefst een ruime 80 duizend zitplaatsen.

3. Deelnemende landen

Op 14 juni 2024 begint het Europees Kampioenschap en er zijn een aantal landen die vanaf dat moment hun beste skills moeten laten zien. Zo spelen onder andere Spanje, Denemarken, Engeland en België mee met het EK. Ook doet natuurlijk Nederland mee aan het EK. Nederland moet onder andere spelen tegen Oostenrijk en Frankrijk. De finale van het Europees Kampioenschap vindt plaats op 14 juli 2024, en in die wedstrijd weten we welk land er met de winst van het EK vandoor gaat.

4. Zelf het EK leuker maken

Kun jij niet wachten tot 14 juni, tot het EK begint? Het zijn spannende wedstrijden waarbij je natuurlijk jouw favoriete land wil aanmoedigen, in de hoop dat zij de wedstrijd behalen met een goede eindstand. Er zijn een aantal manieren hoe je de wedstrijden van het EK leuker kunt maken.

Zo kun je bijvoorbeeld jouw vrienden uitnodigen wanneer er een spannende voetbalwedstrijd gaat plaatsvinden. In je eentje voetbal kijken is natuurlijk minder leuk dan wanneer je dit samen met andere mensen kunt doen die dezelfde passie als jij delen. Zorg ervoor dat je lekkere snacks in huis haalt en zorg ervoor dat je een tv neerzet waar iedereen de wedstrijd op kan kijken.

Je kunt tijdens de wedstrijd ook gaan wedden. Als je gaat wedden op EK 2024 Duitsland, kun je rekening houden met een aantal zaken. Zo kun je je verdiepen in de verschillende wedmogelijkheden en de verschillende voetbalwedstrijden die gaan plaatsvinden. Ook is het belangrijk om voor een betrouwbare betsite te kiezen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

288

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.