Wie moet de nieuwe bondscoach worden? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Wie moet de nieuwe bondscoach worden?

Ronald Koeman wordt de nieuwe hoofdcoach van voetbalclub FC Barcelona. Hij verlaat hiervoor het Nederlands elftal, dat kort voor het Europees Kampioenschap zonder bondscoach komt te zitten. Wie moet Koeman opvolgen?

Het was een publiek geheim; mocht FC Barcelona Koeman vragen voor zijn diensten, dan zou hij daar moeilijk nee tegen kunnen zeggen. Nu is het dan eindelijk zover. De club uit Catalonië heeft coach Setién op straat gezet na de enorme nederlaag die werd geleden tegen Bayern München en wil nu verder met Koeman. Een jongensdroomn die uitkomt voor onze bondscoach, maar de KNVB moet nu wel snel op zoek naar een nieuwe coach. Wie gaat dat worden? Tien mogelijke Nederlandse kandidaten op een rij:

Frank de Boer

Een veelgenoemde naam is die van Frank de Boer. De voormalige coach van Ajax zit momenteel zonder baan en is dus beschikbaar. Andere pluspunten zijn dat de Boer bekend is met het Nederlands elftal, de meeste Nederlandse spelers, de KNVB en de Nederlandse speelstijl. Daarnaast heeft zijn naam een behoorlijke statuur in de voetballerij, tenminste als voetballer. Als coach beleefde De Boer zowel ups en downs. Ajax was onder zijn leiding succesvol, en hij wist met zijn club vier keer landskampioen te worden. Maar het ging minder goed bij andere clubs. Hij werd vroegtijdig ontslagen bij Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United.

Bekijk ook:
5 zwemsporten die je verbaasd zullen laten staan

Giovanni van Bronckhorst

Een andere gegadigde is Giovanni van Bronckhorst. De voormalig coach van Feyenoord is momenteel trainer van de Chinese club Guangzhou R&F, maar zou waarschijnlijk geen nee zeggen tegen het bondscoachschap. Van Bronckhorst beschikt over dezelfde pluspunten als De Boer, maar heeft wel iets minder ervaring als coach. Hij kende echter wel minder dieptepunten in zijn carrière als coach. Als coach van Feyenoord werd hij een keer kampioen, wat nationaal als een zeer knappe prestatie werd gezien.

Peter Bosz

Iemand die al lang in het trainersvak zit is Peter Bosz. De huidige trainer van Bayer Leverkussen kent het Nederlandse voetbal door en door, want hij was trainer van Heracles Almelo, Vitesse en Ajax. Daarnaast was hij ook kort actief bij Maccabi Tel Aviv en Borussia Dortmund. Als voetballer heeft de naam Bosz wat minder betekenis dan bijvoorbeeld die van De Boer of van Bronckhorst, maar als trainer staat hij wel bekend als iemand die aanvallend wil spelen. En dat past wel bij het Nederlands elftal.

Een trainer van de oude garde

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de KNVB kiest voor een trainer die echt al jaren en jaren in het vak zit. Wordt dan toch gekozen voor Dick Advocaat, momenteel trainer van Feyenoord. Of moet Louis van Gaal weer terugkomen? Onder Van Gaal was Nederland zeer succesvol tijdens het WK van 2014 in Brazilië. Of kiezen ze Bert van Marwijk? Met Van Marwijk werd Nederland net geen wereldkampioen in 2010 in Zuid-Afrika. Of wordt de huidige assistent Dwight Lodeweges doorgeschoven als bondscoach? Genoeg opties.

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Andere mogelijkheden

Andere mogelijke opties zijn voormalig PSV-coach Mark van Bommel en de huidige coach van Ajax Erik ten Hag. Dit zijn echter wat minder waarschijnlijke keuzes. Van Bommel's naam als trainer heeft een kras opgelopen na zijn ontslag als coach van PSV, en het is maar de vraag of Ten Hag Ajax nu wil verlaten. Nog een optie is Phillip Cocu, misschien dat hij Derby County snel verlaat voor een nieuwe functie.

Wie moet volgens jou Koeman opvolgen?

 • Wie moet de nieuwe bondscoach worden?

  Wie moet de nieuwe bondscoach worden? 15
  • Frank de Boer
  • Giovanni van Bronckhorst
  • Peter Bosz
  • Louis van Gaal
  • Bert van Marwijk
  • Dick Advocaat
  • Dwight Lodeweges
  • Mark van Bommel
  • Erik ten Hag
  • Een buitenlandse coach
  • Iemand anders …
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.